Promocija knjige “Crveno na crno” u Dubrovniku

Naklada Ljevak sa zadovoljstvom vas poziva na predstavljanje knjige “Crveno na crno” Hrvoja Klasića, u srijedu, 24. studenoga 2021. u 17:00 sati u Hotelu Lero (Ulica Iva Vojnovića 14, Dubrovnik). Uz autora, o knjizi će govoriti prof. dr. sc. Zdravko Bazdan, dr.sc. Radmila Šutalo i autor knjige – prof. dr. sc. Hrvoje Klasić.




*Sukladno propisanim epidemiološkim mjerama, broj mjesta je ograničen te je obavezno nošenje maske unutar prostora. Molimo vas da potvrdite svoj dolazak na marketing@naklada-ljevak.hr.




“Crveno na crno” izbor je kolumni uglednog hrvatskog povjesničara i angažiranog i utjecajnog intelektualca Hrvoja Klasića na temu u Hrvatskoj sve prisutnijeg povijesnog revizionizma. Riječ je o kolumnama objavljivanima između 2019. i 2021. godine na portalu net.hr., u kojima Klasić argumentirano raskrinkava sve učestalije pokušaje povijesnog revizionizma u odnosu na fašizam i antifašizam i lažiranje povijesnih činjenica. Ova je knjiga iznimno važna i potrebna jer na svima razumljiv, čitak, zanimljiv i nadasve argumentiran način podsjeća javnost da je uloga istinskog intelektualca pokazivanje odgovornosti ne samo prema znanstvenoj zajednici, nego i prema društvu u cjelini. Kao i u prethodno objavljenoj i vrlo čitanoj knjizi kolumni Bijelo na crno, Klasić u svojim kratkim, poučnim i elokventnim esejima ostaje vjeran odluci da hrabro iznosi svoje stavove i da ih uvijek potkrepljuje nepobitnim činjenicama.


Izvor:

https://www.facebook.com/events/680105546258113/


Odgovori