Edukacijski seminar (webinar) ”Etičnost i kulturni pluralizam u hrvatskom obrazovnom sustavu i hrvatskom medijskom prostoru u prikazivanju holokausta i stradanja”

Centar za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust 22. studenog 2021. godine organizira jednodnevni edukacijski webinar

„Etičnost i kulturni pluralizam u hrvatskom obrazovnom sustavu i hrvatskom medijskom prostoru u prikazivanju holokausta i stradanja”

Webinar se organizira s ciljem što cjelovitijeg sagledavanja etičke dimenzije i razumijevanja kulturnog pluralizma u poučavanju tema antisemitizma, holokausta i stradanja za vrijeme Drugog svjetskog rata u Europi i Hrvatskoj i njihove aktualne interpretacije u suvremenom hrvatskom društvu, unutar hrvatskog obrazovnog sustava, odnosno postojećih kurikuluma te unutar hrvatskog medijskog prostora, hrvatskih medija i hrvatskog javnog mnijenja.

Seminar je namijenjen profesorima, svima zainteresiranima na odsjecima / odjelima studijima povijesti, pedagogije, psihologije, vjeronauka, politologije, novinarstva, komunikologije, socijalnog rada fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i drugih zainteresiranih sveučilišta u Republici Hrvatskoj.

Navedeni webinar prvi je u nizu od tri jednodnevna seminara / tematske cjeline koje će Centar za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust u toku ove nastavne godine organizirati u sklopu edukacijskog seminara „Antisemitizam, holokaust, stradanja: Prošlost u sadašnjosti”.

Edukacijski webinar organizira se u suradnji s institucijama i ustanovama Grada Zagreba, Agencijom za odgoj i obrazovanje, Sveučilištem u Zagrebu i pojedinim fakultetima, medijskim kućama i servisima.

Prijenos predavanja moći će se pratiti uživo na mrežnoj stranici Centra i na Facebook stranici Centra:

https://www.facebook.com/CentarZaPromicanjeTolerancije/

Cilj seminara je upoznati i educirati društveno odgovorne skupine o potrebama i vrijednostima točnog i argumentiranog prenošenja i prikazivanja istine o antisemitizmu, holokaustu i stradanjima, kako bi učenje i raspravljanje o etičnosti, kulturnom pluralizmu, ogromnim ljudskim stradanjima, dostojanstvu i ljudskim pravima unutar hrvatskog obrazovnog sustava i unutar izvještavanja u hrvatskom medijskom prostoru osnaživalo demokratski karakter i demokratske vrijednosti suvremenog hrvatskog društva.


Izvor:


Odgovori