Predstavljanje knjige Helene Janeczek “Djevojka s Leicom”

Pozivamo vas na predstavljanje knjige “Djevojka s Leicom” talijanske spisateljice Helene Janeczek koje će se održati u ponedjeljak, 15. studenoga s početkom u 19:30 sati u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Na predstavljanju knjige “Djevojka s Leicom” sudjelovat će književna kritičarka Marija Ott Franolić te kustosica Dunja Nekić, a razgovor će moderirati Vlatka Kolarović. Promociju ćete moći pratiti uživo na Facebook kanalu Naklade Ljevak.

Veselimo se vašem dolasku!

*Suklado propisanim epidemiološkim mjerama, broj mjesta u prostoru je ograničen te je obavezno nošenje maske. Molimo vas da potvrdite svoj dolazak na marketing@naklada-ljevak.hr.

O autorici:
Helena Janeczek rođena je u gradu Münchenu u Njemačkoj, u obitelji poljskih Židova koji su preživjeli holokaust. U dobi od 19 godina seli u Italiju i otada tamo živi. Njena prva knjiga, Lezioni di tenebra (Lekcije o tami), objavljena je 1997. godine, a u njoj prepričava obiteljsku povijest te opisuje svoj odlazak u Auschwitz, gdje je njena majka bila zatočena tijekom Drugog svjetskog rata. Godine 2010. objavljuje roman Le rondini di Montecassino (Montecassinijeve lastavice), koji je osvojio talijansku nagradu Zerilli-Marimo, a govori o grupi vojnika tijekom znamenite Bitke za Monte Cassino u Drugom svjetskom ratu. Njezin roman Djevojka s Leicom osvojio je najprestižniju talijansku književnu nagradu Strega, a našao se i u finalu nagrade Campiello.

O prevoditeljici:
Ita Kovač rođena je 1966. u Zagrebu gdje je 1988. godine diplomirala francuski i talijanski jezik i književnosti na Filozofskom fakultetu. Otada je prevela preko 15 knjiga s talijanskog na hrvatski jezik. Neki od autora čija je djela prevodila jesu: Umberto Eco, Antonio Tabucchi, Alessandro Baricco itd. Prevela je i preko dvadeset djela s francuskog (Mircea Eliade, Michel Houellebecq, B. H. Levy, Paul Bruckner, Jules Verne itd.). Ita Kovač članica je Hrvatskog društva književnih prevodilaca i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Živi i radi u Zagrebu.


Izvori:

https://www.facebook.com/events/936426146969570

http://www.kgz.hr/hr/knjiznice/knjiznica-i-citaonica-bogdana-ogrizovica/72



Odgovori