Predavanje Marijana Bogatića “Edukacija u baštinskoj ustanovi. Primjeri iz prakse Gradskog muzeja Sisak”


Poziv na predavanje


 


mobilnaEKA – Platforma za mobilnost i međunarodnu suradnju etnologa i kulturnih antropologa Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu poziva vas na predavanje pod naslovom EDUKACIJA U BAŠTINSKOJ USTANOVI. PRIMJERI IZ PRAKSE GRADSKOG MUZEJA SISAK koje će održati Marijan Bogatić, viši muzejski pedagog. Predavanje će se održati u srijedu, 18. siječnja 2017. godine u 18:00 sati na Filozofskom fakultetu u predavaonici A001.


 


Sažetak izlaganja


 


 U predavanju će se predstaviti način pripreme i izvođenja edukativno-kreativnih radionica u Gradskom muzeju Sisak. Kroz predavanje stavit će se naglasak na prednosti provođenja ovog tipa radionica, aktualizaciju gradiva, kroz muzejske predmete i muzej kao instituciju. Edukativno-kreativni programi, prvenstveno radionice, pokazale su se korisnim te su obrazovne ustanove, vrtići, osnovne i srednje škole, prihvatile pozive Muzeja te se iz godine u godinu primjećuje povećanje raznovrsnosti radionica koje se provode kao i broja sudionika na radionicama. Na samom kraju predstavit će se teme radionica kao i primjeri uspješno provedenih edukativno-kreativnih programa Gradskog muzeja Sisak koji su održani u raznim gradovima po Hrvatskoj.


 


O predavaču


 


 Marijan Bogatić završio je dvopredmetni studij povijesti i informacijskih znanosti (smjer muzeologija) 2006. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 2007. zaposlen je u Gradskom muzeju Sisak na radnom mjestu muzejskog pedagoga, a 2015. stekao je stručno zvanje višeg muzejskog pedagoga. Od 2010. do 2015. koordinator je Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva. Autor je i voditelj više od trideset različitih edukativno-kreativnih radionica koje se kontinuirano provode u Gradskom muzeju Sisak za sve generacije korisnika. Za projekt Volonterski kamp Gradskog muzeja Sisak 2015. dobitnik je nagrade Hrvatskog muzejskog društva za najbolji realizirani pedagoško-edukacijski program u 2015. godini. Predmet profesionalnog interesa su mu muzejska edukacija, muzeologija i baštinska ostavština grada Siska.


 


 


PLAKAT:


 


http://www.ffzg.unizg.hr/wp-content/uploads/2017/01/mobilnaEKA_Marijan_Bogatic_plakat.pdf


 


Izvor:


 


http://www.ffzg.unizg.hr/


 


http://www.ffzg.unizg.hr/etno/


 


 


Odgovori