42. Zagrebački književni razgovori (6.-9.X.2021): Disidentska književnost ili književnost zaborava

Društvo hrvatskih književnika početkom listopada tradicionalno organizira Zagrebačke književne razgovore – jednu od najdugovječnijih književnih manifestacija u Republici Hrvatskoj i šire. Riječ je o kultnom književnom susretanju utemeljenom krajem šezdesetih godina prošlog stoljeća koje u Zagrebu ugošćuje ugledne pisce, jezikoslovce, književne kritičare, prevoditelje i kulturologe iz Republike Hrvatske te šireg okruženja i svijeta. Objavljivanjem posebno zapaženih predavanja i tekstova koje je na Zagrebačkim književnim razgovorima do sada izložilo gotovo tisuću sudionika, ostvaruje se dvojaka uloga ove manifestacije, kojom se potiče književni govor, ali i pisano pamćenje. Izložena predavanja i tekstovi objavljuju se u periodici DHK-a (Republika i Most) te se time dobiva uvid u razvoj promišljanja književnosti, a Zagrebački književni razgovori, kao i Društvo hrvatskih književnika, oblikuju temelje za kulturološka istraživanja.

Sudionike i sažetke njihovih izlaganja donosimo u programskoj knjižici ZKR-a na kraju ove obavijesti (pod “dokumenti”, “download pdf.”).

Ulaz na sva izlaganja je slobodan! Ukoliko niste u mogućnosti doći pozivamo Vas da sva izlaganja popratite na našem YouTube kanalu https://www.youtube.com/channel/UCs7pp2354FuIZyK916s1L6w preko snimke koja će biti objavljena drugog dana nakon izlaganja u realnom vremenu 

*Događaj se održava uz pridržavanje svih važećih epidemioloških mjera.

Financijska potpora: Ministarstvo kulture i medija RH u Godini čitanja i Grad Zagreb.


Izvor:

http://dhk.hr/zagrebacki-knjizevni-razgovori/hrvatska/pocinju-43.-zagrebacki-knjizevni-razgovori


Odgovori