Održana tiskovna konferencija povodom početka VI. kongresa hrvatskih povjesničara

U Muzeju grada Rijeke u utorak, 28. IX. održana je tiskovna konferencija u povodu početka 6. kongresa hrvatskih povjesničara, koji organiziraju Hrvatski nacionalni odbor za povijesne znanosti (HNOPZ), krovna strukovna organizacija hrvatskih povjesničara u Republici Hrvatskoj, Društvo za hrvatsku povjesnicu i Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci – Odsjek za povijest, u suradnji s još nekoliko riječkih/županijskih institucija i udruga. Glavna je tema kongresa Kultura – kao izravan poticaj i prilog shvaćanju te razumijevanju Rijeke, grada koji je 2020. godine nosio titulu europske prijestolnice kulture. Na konferenciji su govorili profesorica Ines Srdoč-Konestra, dekanica Filozofskog fakulteta u Rijeci, docentica Maja Ćutić Gorup, pročelnica Odsjeka za povijest te profesori Tomislav Galović, predsjednik Organizacijskog odbora kongresa, i Damir Agičić, predsjednik HNOPZ-a.

Kongres se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske. Za uspješnu realizaciju kongresa formiran je niz sekcija čija je zadaća jasna tematska profilacija prijavljenih sudionika i njihovih referata.

Početak rada kongresa je u srijedu, 29.IX. u 10 sati, a sva će se kongresna događanja osim predstavljanja knjiga odvijati na Filozofskom fakultetu u Sveučilišnoj aveniji.

Detaljnije obavijesti o kongresu, kao i poveznice za praćenje preko zoom-a mogu se pronaći na stranicama www.ffri.hr i www.historiografija.hr

Riječki kongres u brojkama:

37 sekcija

281 izlaganje

328 registriranih sudionika

*

Svaki dan predstavljanje historiografskih publikacija u centru grada.





Iz medija:

https://www.hina.hr/vijest/10790167

https://www.glasistre.hr/hrvatska/sesti-kongres-hrvatskih-povjesnicara-u-rijeci-na-temu-kulture-748557


Odgovori