Predstavljanje knjige Vladimira Velebita „Moj život“

FRAKTURA

 

Predstavljanje knjige Vladimira Velebita

 

Memoarsku knjigu Vladimira Velebita Moj život predstavit ćemo u četvrtak 24. studenog 2016. u 19 sati Novinarskom domu u Zagrebu (Perkovčeva 2). O knjizi će govoriti Tvrtko Jakovina, Vesna Pusić, Janez Stanovnik, Boris Rašeta i Seid Serdarević.

 

Vladimir Velebit ključna je osoba u povijesti naših prostora, a dvanaest godina nakon njegove smrti pred nama su autobiografski zapisi Moj život koje je za objavljivanje priredio Tvrtko Jakovina.

 

Vladimir Velebit potpuno otvoreno piše o odrastanju, obitelji, školovanju, prvim slučajevima koje je vodio kao odvjetnik, približavanju lijevim idejama, radu u ilegali te zbližavanju s Josipom Brozom Titom, Ivom Lolom Ribarom, Milovanom Đilasom i drugim ključnim akterima naše povijesti, odluci da se pridruži partizanskom pokretu, svojoj ulozi u pregovorima s Nijemcima i spašavanju Herte Haas, ali i priznavanju partizanskog pokreta i osnivanju jugoslavenske diplomacije. Govori zatim o poslijeratnim usponima i padovima, druženju s Titom, svojim veleposlaničkim mjestima u Rimu i Londonu i radu u organizacijama Ujedinjenih naroda.

 

Moj život prepun je pojedinosti i slikovitih opisa, a Vladimir Velebit pokazuje se kao pronicav autor koji zna uočiti detalje te napeto i dinamično prenijeti sve ono bitno što se događa iza kulisa diplomacije. Velebitovi zapisi jednako su zanimljivi i kada priča o privatnome – o svom odnosu s ocem, majkom, sestrom, suprugom Verom i sinovima, kao i kada govori o najvažnijim političkim događajima.

 

Izvor: http://www.fraktura.hr/novosti/predstavljanje-knjige-vladimira-velebita-moj-zivot/

 

 

Vladimir Velebit

 

Moj život

 

Publicistika

 

Broj stranica: 814

 

Godina izdanja: listopad 2016.

   

 

Pročitaj poglavlje:

 

http://fraktura.hr/knjige/product.aspx?p=3201

 

 

   

Odgovori