PROMOCIJA KATALOGA MURTIĆ 100

Dom HDLU, Trg žrtava fašizma 16, Zagreb
četvrtak, 15. srpnja 2021. u 12.00 h

Grad Zagreb se još jednom izložbom potvrdio kao grad kulture i umjetnosti. Povodom stote obljetnice rođenja Ede Murtića u Domu HDLU još je nekoliko dana otvorena multimedijalna izložba Murtić 100, a bit će predstavljen i katalog projekta. Izložba, čiji su organizatori Hrvatsko društvo likovnih umjetnika i Fondacija Murtić, oduševila je posjetitelje Meštrovićevog paviljona i naglasila posebnost Murtićevog stvaralaštva. Predstavljanje kataloga izložbene uspješnice održat će se 15. srpnja s početkom u 12.00 sati u prostorima Doma HDLU, a katalog će biti dostupan po promotivnoj cijeni do 18. srpnja kada je i zatvaranje izložbe.

Podsjetimo se, Murtić 100 projekt je kojim se obilježava 100 godina od rođenja Ede Murtića, neprikosnovenog velikana hrvatske moderne umjetnosti koji je svoj trag ostavio ne samo u Hrvatskoj, nego i u svijetu. Izložba je otvorena u svibnju i do 18. srpnja posjetitelji mogu pogledati više od 100 nevjerojatnih djela ikone modernog slikarstva. Kustos izložbe je Branko Franceschi koji je pod svojim umjetničkim vodstvom predstavio umjetnikovo stvaralaštvo kroz kronološke i tematske jedinice, koncipirane za pojedine prostore. Osim djela velikog Ede Murtića, projekt je uključivao niz popratnih događanja koja su obilježila proljeće i ljeto u Zagrebu.

Edo Murtić svojim slikarskim opusom i snažnom umjetničkom osobnosti obilježio je i formirao kulturni život Hrvatske i regije u drugoj polovici XX. stoljeća te je svojim jedinstvenim i prepoznatljivim slikarskim stilom ostvario jedan od najutjecajnijih opusa visokog modernizma u Jugoistočnoj Europi. Predbilježbe za katalog koji prati izložbu Ede Murtića možete poslati na e-mail adresu izlozba@murtic100.hr, a promotivna cijena kataloga do 18. srpnja iznosi 200 kuna.

Više o izložbi, koju možete pogledati u Domu HDLU do nedjelje (18. srpnjado 22 sata pročitajte ovdje.


Izvor: https://www.hdlu.hr/2021/07/promocija-kataloga-projekta-murtic-100/


Odgovori