Dokumentarni filmovi u povodu obljetnice pada Vukovara – „Sve je bio dobar san“

Prvi program HTV   Drugi program HTV   Treći program HTV   Četvrti program HTV  

 

http://raspored.hrt.hr/

 

 

Dokumentarni filmovi u povodu obljetnice pada Vukovara

 

Potresan i intiman dokumentarni film Sve je bio dobar san prvi put će biti prikazan na Hrvatskoj radioteleviziji

 

Ususret obilježavanju dana vukovarske tragedije Hrvatska radiotelevizija (HRT) emitirat će dokumentarne filmove posvećene Gradu Heroju.

 

Prvi među njima je potresan, intiman i dirljiv dokumentarac Sve je bio dobar san redatelja Branka Ištvančića. Film će prvi put biti prikazan na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) u petak 18. studenoga s početkom u 20:10. Film proučava događaje iz vremena početka Domovinskoga rata, prati dolazak mladoga francuskog dragovoljca Jean-Michela Nicoliera u Republiku Hrvatsku, njegovu borbu, tragiku obrane Vukovara i mučeničku smrt na Ovčari, a sve iz vizure njegove majke Lyliane Fournier koja u filmu traga za podacima kako bi došla do posmrtnih ostataka svojega sina.

 

Dodatne informacije o filmovima:

 

http://hrtprikazuje.hrt.hr/360520/dokumentarni-filmovi-u-povodu-obljetnice-pada-vukovara

 

 

HTV1 18.11.2016. 20:10

 

Sve je bio dobar san, dokumentarni film (90′)

 

Potresan, intiman i dirljiv dokumentarac “Sve je bio dobar san” proučava događaje iz vremena početka Domovinskog rata u Hrvatskoj, dolazak Francuza Jean-Michela Nicoliera u Hrvatsku, njegovu borbu, kao i mučeničku smrt na Ovčari, a sve kroz vizuru njegove majke Lyliane Fournier. Ona traga za posmrtnim ostacima svojeg sina, ali i podacima koji govore o njemu od dolaska u Hrvatsku pa do odlaska u ratni pakao Vukovara.

 

Film je nagrađen nagradom Grand Prix, Nagradom za najbolju režiju i Nagradom za najbolju glazbu na festivalu Trsat u Hrvatskoj, a na međunarodnim festivalima bio je nominiran za uglednu nagradu URTI Grand Prix for Author’s Documentary u Francuskoj te je nagrađen nagradom za najbolji dokumentarac na festivalu Beyond the Borders u Grčkoj. Jedan od najvećih i najuglednijih filmskih festivala za dokumentarne filmove IDFA u Amsterdamu uvrstio je ovaj dokumentarac u prestižni program najboljih europskih dokumentarističkih ostvarenja pod nazivom Docs for Sale.

 

Redatelj: Branko Ištvančić

Scenaristi: Branko Ištvančić i Silvio Mirošničenko

Snimatelji: Robert Krivec, Darko Krakar, Tomo Sabljić, Joakim Erdelji i Tomislav Kučić

Skladatelj: Dalibor Grubačević

Montažeri: Silvije Magdić i Branko Ištvančić

Producenti: Antun Ivanković, Zvonko Milas, Irena Škorić

Produkcija: Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata, Udruga Dr. Ante Starčević Tovarnik i Udruga Artizana u koprodukcji s HRT-om

 

Godina proizvodnje: 2016.

Trajanje 80 min.

 

Više o filmu na: http://artizana.hr/sve_je_bio_dobar_san.html



Odgovori