Tribina „Demografija: koliko nas je još ostalo?“

Nepovoljni demografski trendovi: niski natalitet, visoka smrtnost, iseljavanje,… kronična su boljka ne samo hrvatskog društva, nego i društava u susjedstvu, čak i onih razvijenijih, u evropskom kontekstu. Mnogi pak znanstvenici neprestano upozoravaju da je situacija alarmantna i da se nešto zaista mora učiniti.

Kako ovi trendovi izgledaju u ukupnom stanovništvu Hrvatske, kakvo je populacijsko stanje njene srpske zajednice, kakva je demografska slika u regiji i kako će izgledati sljedeći popis stanovništva – govorit će gosti nove Privrednikove tribine pod nazivom „Demografija: koliko nas je još ostalo?“.

Na tribini, koju će voditi novinar Bojan Munjin, govorit će Dražen Živić s Instituta „Ivo Pilar“ u Zagrebu, Filip Škiljan s Instituta za migracije i narodnosti u Zagrebu i Branislav Đurđev, dugogodišnji profesor na katedri za geografiju na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu.

Tribina će se održati u utorak, 11. maja, s početkom u 20 sati.

U skladu s važećim epidemiološkim mjerama, tribina će biti održana online uz prijenos uživo na YouTube kanalu Privrednika ovdje i na Facebook stranici ovdje.


Izvori:

https://www.portalnovosti.com/tribina-demografija-koliko-nas-je-jos-ostalo


Odgovori