Courage – Povezivanje zbirki


COURAGE je međunarodni istraživački projekt o kulturi neslaganja u bivšim socijalističkim zemljama. Projekt istražuje i povezuje relevantne zbirke.


 


 COURAGE će stvoriti opsežnu mrežnu bazu podataka (digitalni registar) postojećih, ali raspršenih zbirki o povijestima i oblicima kulturne opozicije u bivšim socijalističkim državama te ih time učiniti dostupnijima.


 


 Navedene zbirke bit će analizirane u njihovim širim društvenim, političkim i kulturnim kontekstima. Opći cilj ovakve analize sastoji se u proširivanju dosega te povećavanju društvenog utjecaja zbirki preko ocjene povijesnih izvorišta i nasljeđa različitih oblika kulturne opozicije.


 


 COURAGE prepoznaje važnost kulture neslaganja u bivšim socijalističkim zemljama prikazujući i povezujući zbirke o kulturnoj opoziciji.


 


 Projekt je financiran unutar okvirnog programa Europske unije Obzor 2020 za istraživanja i inovacije prema ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava br. 692919.



 —



EU projekt COURAGE pokrenuo je novu FB stranicu Courage – Povezivanje zbirki na kojoj ćete moći nalaziti mnoštvo zanimljivih priloga o povijesti kulture neslaganja i kulturne opozicije u socijalističkoj Jugoslaviji kao i trenutnim događanjima vezanim za ovu temu (izložbe, promocije knjiga, filmovi, predavanja).



https://www.facebook.com/couragecollections.hr/


 



 


Dodatne informacije:


 


http://www.isp.hr/obzor-2020-projekti/


 


http://cultural-opposition.eu/


 


 


Odgovori