Tribina: „Što nam danas znači Prvi maj?“

Na novoj tribini u Privredniku govorit će Katarina Peović i Dejan Jović. Pratite online prijenos uživo na YouTube i Facebook kanalu.

Čini se da smo već davno zaboravili Prvi maj i sve ono što je on značio: solidarnost prema skromnijima i siromašnijima, pravo na pošteni rad i mogućnost života dostojnog čovjeka. U ova vremena sve se promijenilo. Riječ solidarnost kao da je izgnana iz međuljudskih odnosa, javnim politikama više nije na prvom mjestu borba za siromašne a većina običnih građana svakodnevno živi u strahu hoće li zadržati svoja radna mjesta i elementarnu egzistenciju. Što nam danas znači Prvi maj?

Ova i druga pitanja bit će tema iduće online tribine Srpskog privrednog društva Privrednik pod nazivom „Što nam danas znači Prvi maj?“.

Na tribini, koju će voditi novinar Bojan Munjin, govorit će Katarina Peović, zastupnica Radničke fronte u Hrvatskom saboru i Dejan Jović, profesor na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.

Tribina će se održati u utorak, 27. aprila, s početkom u 20 sati.

U skladu s važećim epidemiološkim mjerama, tribina će biti održana online uz uživo prijenos na YouTube kanalu Privrednika ovdje i na Facebook stranici ovdje.


Izvori:

https://www.portalnovosti.com/tribina-sto-nam-danas-znaci-prvi-maj


Odgovori