Okrugli stol ‘Petsto godina od Utopije’ u Rijeci


vrijeme: 03.11.2016. 20 h


 


mjesto: Rijeka; Filodrammatica, Korzo 28/1


 


url: http://www.drugo-more.hr/wordpress/


 


 Povodom obilježavanja petstote obljetnice objave slavnog djela ‘Utopija’ Thomasa Morea, udruga Drugo more u četvrtak, 3. studenog, s početkom u 20 sati, u riječkoj Filodrammatici organizira okrugli stol na kojem će sudjelovati: Hrvoje Jurić (Filozofski fakultet u Zagrebu), Ana Maskalan (Institut za društvena istraživanja u Zagrebu) i Aleksandar Mijatović (Filozofski fakultet u Rijeci).


 


 Djelo ‘Utopija’ Thomasa Morea već pet stoljeća inspirira društvene pokrete, teorijsku misao i umjetnička djela. Iako nije ni prvo ni najsveobuhvatnije zamišljanje idealnog svijeta, zajednice ili društvenog uređenja, Utopija je vjerojatno najartikuliranija u viziji budućnosti koja bi se mogla ostvariti, prikazujući društvo u kojem su razriješene proturječnosti tadašnje stvarnosti i pružajući nadu u ostvarenje boljeg svijeta.


 


 Gosti će razgovarati o ključnim utopijskim vizijama današnjice, dobrima koja nam donose i opasnostima koje nam od njih prijete, sagledavajući temu utopije iz povijesne, filozofske i feminističke perspektive.


 


 Ulaz je slobodan, a više informacija saznajte na web stranici Drugog mora i Facebook stranici događanja.


 


 Organizator: Drugo more


 


 Program su podržali: Zaklada Kultura nova, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Rijeka – Odjel za kulturu.


 


Izvor: http://www.culturenet.hr/




Odgovori