Znanstveno-stručni skup “Podgorje: polazišta i perspektive razvoja”

Znanstveno-stručni skup: PODGORJE: POLAZIŠTA I PERSPEKTIVE RAZVOJA; Senj, 13.-15. 10. 2016.

 

 

Institut društvenih znanosti Ivo Pilar – Područni centar Gospić, Gradski muzej Senj i Društvo Senjana i prijatelja Senja “Nehaj” u Zagrebu organiziraju znanstveno-stručni skup PODGORJE: POLAZIŠTA I PERSPEKTIVE RAZVOJA KRAJA IZMEĐU VELEBITA I JADRANA koji će se održati u Senju 13.–15. listopada 2016. u Pučkom otvorenom učilištu Milutuna Cihlara Nehajeva – Dom kulture Senj.

 

– POZIVNICA za znanstveno-stručni skup: PODGORJE: POLAZIŠTA I PERSPEKTIVE RAZVOJA, Senj, 13.–15. listopada 2016.

 

http://www.pilar.hr/images/stories/dokumenti/skupovi/podgorje/Pozivnica_PODGORJE.pdf

 

 

– PROGRAMSKA KNJIŽICA za znanstveno-stručni skup: PODGORJE: POLAZIŠTA I PERSPEKTIVE RAZVOJA, Senj, 13.–15. listopada 2016.

 

http://www.pilar.hr/images/stories/dokumenti/skupovi/podgorje/Programska_knjizica.pdf

 

 

Cilj je skupa izrada kritički provjerene cjelovite javne slike o podgorskom kraju između Velebita i Jadrana, odnosno između Svetoga Jurja i Starigrada-Paklenice, kao posebnoj i teritorijalnoj i razvojnoj zbilji kako bi se na temelju polazišta iz prošlosti i sadašnjosti pristupilo rješavanju brojnih teškoća i budućem razvitku više nego demografski razrijeđenog Podgorja.

 

 

Izvor:

 

http://www.pilar.hr/novosti/sve-novosti/20-izdvojeno/815-znanstveno-strucni-skup-podgorje-polazista-i-perspektive-razvoja-senj-13-15-10-2016



Odgovori