Stipendija za istraživanje u sklopu izrade doktorskoga rada na Institutu Wirth za austrijske i srednjoeuropske studije Sveučilišta Alberta u Edmontonu, Kanada

Stipendija je namijenjena istraživanju u sklopu izrade doktorskoga rada u akademskoj godini 2021./2022., odnosno od 1. rujna 2021. do 31. kolovoza 2022. godine, na Institutu Wirth za austrijske i srednjoeuropske studije Sveučilišta Alberta u Edmontonu, Kanada. Stipendija u iznosu od 27.600,00 CAD bit će isplaćena u jednakim mjesečnim ratama na kraju svakog mjeseca, počevši od rujna 2021. godine.

Od odabranoga kandidata očekuje se aktivno uključivanje u istraživanje vezano uz izradu doktorskoga rada, kao i sudjelovanje u kulturološkim, znanstvenim i akademskim djelatnostima Instituta, posebice u razvijanju veza s akademskim institucijama u Republici Hrvatskoj. Također se očekuje spremnost na suradnju s lokalnom hrvatskom zajednicom te uspostavljanje veze između hrvatske zajednice i fakulteta.

Na natječaj se mogu prijaviti mladi znanstvenici iz područja humanističkih znanosti, društvenih znanosti i umjetničkog područja. Kandidati moraju biti hrvatski državljani upisani na poslijediplomski studij na hrvatskom sveučilištu (pri kraju studija, pred izradom doktorskoga rada) i izvrsno se služiti engleskim jezikom u govoru i pismu. Prednost imaju oni kandidati koji znaju njemački ili druge srednjoeuropske jezike te imaju objavljene znanstvenoistraživačke radove.

Sveučilište Alberta pozdravlja raznolikost i potiče na prijavu znanstvenike obaju spolova, uključujući i osobe s invaliditetom.

Natječaj je objavljen na mrežnoj stranici Instituta Wirth za austrijske i srednjoeuropske studije Sveučilišta Alberta u Edmontonu:
https://www.ualberta.ca/wirth-institute/fellowship-awards/doctoral-research-fellowships/croatia.html

Kandidati trebaju dostaviti kratak opis svojih istraživačkih projekata na engleskome jeziku (maksimalno 500 riječi), životopis te imena autora dviju preporuka, i to kao jedan dokument s imenom, prezimenom i zemljom uključenom u ime dokumenta (npr. Ana_Horvat_Croatia.PDF).

Prijavu treba dostaviti do 26. travnja 2021. godine e-poštom na sljedeće adrese:

Institut Wirth: Dr. Joseph F. Patrouch (rawright@ualberta.ca) i Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH: Marija Crnić (marija.crnic@mzo.hr).

Direktor Instituta Wirth za austrijske i srednjoeuropske studije Sveučilišta Alberta u Edmontonu obavit će razgovor s kandidatima koji uđu u uži izbor u svibnju 2021. Kandidati koji uđu u uži izbor bit će obaviješteni e-poštom o datumu, vremenu i mjestu razgovora.

Zbog pandemije bolesti COVID-19, putovanja djelatnika Sveučilišta Alberta su ograničena. Razgovori bi se stoga mogli održati preko videoveze.

Obavijest o rezultatu natječaja kandidati će primiti u lipnju 2021. godine.


Izvor: https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/natjecaji-196/stipendija-za-istrazivanje-u-sklopu-izrade-doktorskoga-rada-na-institutu-wirth-za-austrijske-i-srednjoeuropske-studije-sveucilista-alberta-u-edmontonu-kanada-4196/4196


Odgovori