Zoom predavanje Martine Findrik – “Kći Lotrščaka” i praznovjerje

Pozivamo Vas na novo predavanje u sklopu Ciklusa predavanja u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke. Predavanje Martine Findrik pod nazivom Kći Lotršćaka i praznovjerje” održat će se putem Zoom platforme u utorak, 17.11.2020. u 19 sati.

Kao književnica, Marija Jurić Zagorka, prvenstveno je poznata po nevjerojatnim zapletima, koji ne dopuštaju da se njezini romani ispuste iz ruke do zadnje pročitane stranice. Mnoštvo je razloga zbog kojih nam je Zagorka ili najdraža ili jedna od omiljenih spisateljica. Njezine romane prožima mistika i hibridni pripovjedački stil kojeg možemo pronaći i u žanru bajke, ali i pričama iz usmene predaje. Zagorka piše o znamenitim povijesnim likovima ,ali i običnim ljudima i njihovim vjerovanjima koja su u ono doba imala konkretnu funkciju u njihovim životima. Kroz ovo predavanje vodimo vas kroz mistične opise romana ‘’Kći Lotrščaka’’, neobičnih bića i natprirodnih prijetnji za koje su ljudi vjerovali da ih vrebaju u mračnim noćima. Usporedno s radnjom romana vodimo vas i kroz Zagorkin život, koji nam i sama autorica (ne)svjesno razotkriva u svojem romanu.

Broj mjesta je ograničen!

Upute za korištenje platforme  Zoom kao i poveznica za predavanje naknadno će biti poslane prijavljenima!

Molimo Vas da rezervirate svoje mjesto na mail zagorka@zenstud.hr ili SMS na broj telefona 098 433 121 (kontakt osoba: Ana Zbiljski)

Izvor: https://zagorka.net/zoom-predavanje-martine-findrik-kci-lotrscaka-i-praznovjerje/


Odgovori