Razgovor o knjigama ‘Papina kći’ Darija Foa i ‘Adua’ Igiabe Scego

Naklada Ljevak poziva vas na razgovor o knjigama “Papina kći i Adua”. Promocija će se održati u utorak, 20. listopada 2020. godine, s početkom u 20 sati, u knjižnici Marije Jurić Zagorke, Krvavi most 2, Zagreb.

Sudjeluju:

Anda Bukvić Pažin

Tatjana Peruško

Ivana Bodrožić, moderatorica

Radujemo se vašem dolasku!

“Papina kći” prvi je roman velikoga talijanskog dramskog pisca, kazalištarca i političkog aktivista, nobelovca Darija Foa. Njime je, uz roman Kristina Švedska (Naklada Ljevak, 2018.), Fo napravio zaokret prema fikcionalnoj prozi i pozabavio se životom dviju utjecajnih žena zapadne kulture. “Papina kći” bavi se rehabilitacijom lika i djela Lucrezije Borgie, istaknute članice moćne talijanske obitelji koja je dala, među ostalim, i dvojicu papa. Opsegom nevelik, roman voluminoznost zadobiva bogatstvom povijesnih referenci i zaigranim varijacijama izraza koje se kreću od ironije do groteske, od visokoparnoga teatralnog diskursa do razgovornog stila.

“Adua” je lirski roman koji opisuje kulturnu otuđenost onih koji vođeni željom ili silom prilika život grade izvan svoje domovine. Igiaba Scego ne ispovijeda se i ne nudi autobiografiju. Umjesto toga, ona nelinearno spaja ono što poznaje – afričke bajke i folklor, obiteljske anegdote i sofisticirano znanje iz književnosti i filma – kako bi istražila teme kolonijalizma, rasizma i moći.

Izvor: https://www.facebook.com/events/378128266649758/


Odgovori