Predstavljanje knjiga nakladničke kuće „Meridijani“ u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica

U četvrtak 15. 10. 2020. godine u 18.30 u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica održat će se predstavljanje novih knjiga u izdanju nakladničke kuće „Meridijani“.


Dr. sc. Dijana Sabolović Krajina: Narodne knjižnice u tranziciji 

Knjiga na temelju hrvatskih, europskih i svjetskih iskustava teorijski i praktično razrađuje proces transformacije knjižnica i čitaonica u moderne društvene centre prilagođene potrebama novog informatičkog doba. Temeljito je razrađen i primjer transformacije Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica koja je u tom pogledu proglašena i najboljom u Hrvatskoj. Knjigu će uz autoricu predstaviti Dunja Marija Gabrijel, savjetnica za narodne knjižnice.


Ranko Pavleš: Križevački, kalnički i vrbovečki kraj u srednjem vijeku

To je treća knjiga Pavlešove trilogije o povijesti svih poznatih naselja u kasnom srednjem vijeku na području Podravine, Bilogore i Kalničkog prigorja. Ovi radovi su od stručne kritike ocijenjeni među najbolje razrade srednjovjekovne povijesti sjeverozapadne Hrvatske.

Knjigu će uz autora predstaviti prof. dr. sc. Hrvoje Petrić, Odsjek za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.


Jovo Rojčević: Priče s carinske brklje, iz sudnice i svakodnevice

Dugogodišnji podravski novinar, urednik i feljtonist Jovo Rojčević oblikovao je na temelju istinitih događaja zanimljive životne priče naših ljudi. U njihovim pričama često ćemo se moći naći i mi sami. Knjigu će uz autora predstaviti akademik Dragutin Feletar.

Stanku između predstavljanja knjiga glazbenim izvedbama na violini ispunit će Sarah Puškaš i Klara Somek.


Za prisustvovanje je potrebna najava u Stručno-znanstvenom odjelu ili na broj 048/622-363 kućni 115 zbog ograničenog broja mjesta.


Obavezno je pridržavanje epidemioloških mjera (nošenje meske, dezinfekcija ruku na ulasku i držanje razmaka). 


Veselimo se Vašem dolasku!


Izvor: http://www.knjiznica-koprivnica.hr/knjiznica/default_izdvojeno.asp?sid=8525


Odgovori