Predstavljanje knjige Milane Vuković Runjić – Proklete Hrvatice 1&2


Gradski muzej Karlovac


 


Uoči 345. godišnjice tragične pogibije Zrinskih i Frankopana u Bečkom Novom Mjestu u petak, 29. travnja 2016. godine u 19.00 sati u maloj dvorani u prizemlju Gradskog muzeja u Karlovcu održat će se predstavljanje knjige „Proklete Hrvatice 1&2“ Milane Vuković Runjić.


 


 


Poznata hrvatska spisateljica Milana Vuković Runjić u svojoj knjizi „Proklete Hrvatice 1&2“ donosi sudbine dvadeset žena koje su na neki način obilježile svoje vrijeme. Među njima su i žena i kćerka Petra Zrinskog Ana-Katarina i Jelena Zrinski, ali i Karlovčanka Dragojla Jarnević, te Cvijeta Zuzorić, Sidonija Erdödy Rubido, Marija Jurić Zagorka, Ivana Brlić Mažuranić, Slava Raškaj, Ljerka pl. Šram, Dora Pejačević, Vesna Parun, Ena Begović, Katarina Kosača Kotromanić, Mila Gojsalić, Julijana Cantilly, Josipa Vancaš, Olga Herak, Zofka Kveder, Cata Dujšin-Ribar i Marta Ehrlich.


 


 


One su slikale, pisale, komponirale, pjevale, glumile, učile, ali i nosile vlastiti pečat prokletstva, koje ih je pratilo cijeli život, ali i činilo kreativnim, hrabrim i – nezaboravljenim.


 


 


O njima i njihovom prokletstvu s autoricom će razgovarati povjesničar Daniel Rafaelić.


 


Izvor: http://www.gmk.hr/


Odgovori