Hrvatski nacionalni odbor za povijesne znanosti – Društvo za hrvatsku povjesnicu – V. KONGRES HRVATSKIH POVJESNIČARA Krize, sukobi i solidarnost u povijesnoj perspektivi

V. KONGRES HRVATSKIH POVJESNIČARA

Krize, sukobi i solidarnost u povijesnoj perspektivi

Zadar, 5. – 8. X. 2016.

Hrvatski nacionalni odbor za povijesne znanosti • Društvo za hrvatsku povjesnicu • Sveučilište u Zadru

 

Hrvatski nacionalni odbor za povijesne znanosti (HNOPZ) priprema V. kongres hrvatskih povjesničara koji će se održati u Zadru od 5. do 8. listopada 2016. godine. Tema kongresa je Krize, sukobi i solidarnost u povijesnoj perspektivi.

Na kongresu će biti predstavljeni rezultati različitih aspekata povijesnih istraživanja, bez obzira na vremenska razdoblja. Uz HNOPZ suorganizatori ovoga kongresa su Društvo za hrvatsku povjesnicu (Zagreb) i – kao domaćin – Odjel za povijest Sveučilišta u Zadru.

Zainteresirani za sudjelovanje i izlaganje na V. kongresu trebaju se prijaviti Organizacijskom odboru, koji će izvršiti prihvaćanje sudionika te organizirati izlaganje referata u pojedine cjeline odnosno u sekcije. Dakako, pojedine kongresne sekcije mogu se organizirati i samostalno, a njihovi voditelji mogu prijaviti cjelovit program.
Kao i na prethodnim kongresima, rad će biti organiziran u sekcijama i plenarno.

 

Temu referata, uz sažetak do 400 riječi, treba poslati doc. dr. sc. Tomislavu Galoviću, tajniku HNOPZ-a i predsjedniku Organizacijskog odbora V. kongresa, na e-mail adresu: 5.kongres.hnopz@gmail.com do 31. siječnja 2016. godine.

 

Prijave se primaju isključivo elektroničkom poštom i nakon prijave ćete dobiti potvrdu primitka sažetka. Prijavu je moguće također ispuniti i on-line na Portalu HNOPZ-a (https://sites.google.com/site/hrvatskinacionalniodbor/).

Kotizacija za sudjelovanje na kongresu iznosi 300,00 kn (studenti, nezaposleni i umirovljenici 150,00 kn), a nastavnicima i svim drugim zainteresiranim će se izdavati potvrde o sudjelovanju.

Organizator ne snosi troškove puta i boravka.

Odgovori