Predstavljanje knjige Elene Uljančić “U modi. Kultura odijevanja porečkih plemenitih građana (1650.-1720.)”

Predstavljanje knjige održat će se u petak, 31. siječnja 2020. u Istarskoj sabornici, Matka Laginje 6, Poreč. Početak u 19.00 sati.

 

U predstavljanju će sudjelovati:

 

Damir Agičić

 

Danijela Doblanović Šuran

 

Marija Mogorović Crljenko

 

Elena Uljančić

 

Predstavljanje knjige “U modi. Kultura odijevanja porečkih plemenitih građana (1650.-1720.)” održava se u sklopu obilježavanja Noći muzeja.

 

Izvor: https://srednja-europa.hr/predstavljanje-knjige-elene-uljancic-u-modi-kultura-odijevanja-poreckih-plemenitih-gradana-1650-1720/

 

 

“U MODI” Kultura odijevanja porečkih plemenitih građana (1650.-1720.)

 

Elena Uljančić

 

Suizdanje Srednja Europa i Zavičajni muzej Poreštine.

 

“Knjiga predstavlja novinu ne samo u istarskoj, već i u hrvatskoj historiografiji. Naime, kultura odijevanja ne području Istre u ranom novom vijeku još gotovo uopće nije analizirana, a za područje Dalmacije tek sporadično. Autorica dotiče i druge teme posredno vezane uz odijevanje, ali također još uvijek nedovoljno obrađene u historiografiji poput raznih obrta koji su vezani uz izradu tkanina i odjeće kao i trgovine i trgovinskih putova. Osvrće se i na organizaciju vlasti u istarskim komunalnim društvima, u prvom redu u Poreču, prikazuje probleme vezane uz nazivlje i titulaciju povlaštenih slojeva komuna te nudi moguća rješenja.” (iz recenzije Marije Mogorović Crljenko)

 

Izvor: https://srednja-europa.hr/u-modi-kultura-odijevanja-poreckih-plemenitih-gradana-1650-1720/

 

 

Odgovori