Šegrtski razgovori: profesori i povjesničari Damir Agičić i Hrvoje Volner

Povodom predstavljanja knjige “Od industrijalaca do kažnjenika: „Gutmann“ i „Našička“ u industrijalizaciji Slavonije” autora Hrvoja Volnera razgovarali smo s autorom Hrvojem Volnerom i urednikom Damirom Agičićem.

 

Hrvoje Volner je docent na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku. Istražuje društvene odnose koje možemo promatrati kao posljedicu industrijalizacije i modernizacije. Autor je knjige Od industrijalaca do kažnjenika: “Gutmann” i “Našička” u industrijalizaciji Slavonije.

 

Damir Agičić je redoviti profesor na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Kao vanjski suradnik držao je nastavu na mnogim fakultetima, a bio je i voditelj nekoliko znanstvenih projekata među kojima možemo istaknuti “Hrvati i slavenske integracijske ideologije” i “Hrvatska historiografija i nastava povijesti (19.-21. stoljeće). Istražuje nastavu povijesti i udžbenika, povijest srednje i jugoistočne Europe i bavi se populariziranjem povijesti.

 

Šegrtski razgovori su projekt Muzeja „Belišće“ u sklopu kojega razgovaramo sa znanstvenicima, stručnjacima i zaljubljenicima u povijest Slavonije, Srijema i Baranje.

 

https://youtu.be/88orjFIFxAU

 

https://www.facebook.com/Muzej-Beli%C5%A1%C4%87e-1903949866483225/

 

https://www.facebook.com/%C5%A0egrtski-zapisi-917448728332363/

 

 

Odgovori