Otvorenje ‘Info-centra industrijske baštine – Holandske kuće’

Svečano otvorenje ‘Info-centra industrijske baštine – Holandske kuće’ održano je 6. prosinca 2019. u Sisku. “Holandska kuća” je prvi info-centar industrijske baštine u Republici Hrvatskoj, projekt Grada Siska i partnera vrijedan više od 29 milijuna kuna i iznimno vrijedan doprinos očuvanju hrvatske industrijske i kulturne baštine, te temelj budućeg razvoja kulturnog turizma kao specifičnog oblika turističke ponude.

 

S otvorenjem Holandske kuće, Gradska galerija Striegl dobiva novi izložbeni prostor te u potpunosti svoju djelatnost i programe će realizirati na 1. katu Holandske kuće.

 

Uz info-centar koji pruža osnovne informacije, Holandska kuća sadrži i najsuvremenije opremljen interpretacijski centar u kojem će se korisnici kroz inovativne i interaktivne digitalne sadržaje moći upoznati s više od trideset lokacija industrijske baštine grada Siska.

 

Izvori i dodatne informacije:

https://galerija-striegl.hr/otvorenje-info-centra-industrijske-bastine-holandska-kuca-6-12-2019-1800-sati/

https://www.facebook.com/Holandska-ku%C4%87a-Sisak-108837587188691/

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/u-sisku-otvoren-prvi-interpretativni-centar-industrijske-bastine-posjetitelji-ce-kroz-3d-mapirane-prikaze-vidjeti-35-tocaka-industrijalizacije-grada/9714112/

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/idejni-otac-najveceg-kulturnog-projekta-u-povijesti-siska-ovo-nije-nadgrobni-spomenik-sisackoj-industriji-vec-zacetak-novog-razvoja-grada-foto-20191205

https://www.portalnovosti.com/holandska-kuca-prvi-info-centar-industrijske-bastine-u-rh

 

 

Odgovori