Izložba knjiga Zbirke knjižnične građe o Domovinskom ratu u povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

U povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizira prigodnu izložbu knjiga iz fonda Zbirke knjižnične građe o Domovinskom ratu pod nazivom Sjećanja na Vukovar iz fonda Zbirke knjižnične građe o Domovinskom ratu.

 

Bitka za Vukovar jedna je od najvažnijih bitaka Domovinskoga rata i novije hrvatske povijesti, a obrana grada ubraja se među najveća herojstva, ali i najveće tragedije Domovinskoga rata.

 

Nadnevak 18. studenoga postaje Dan sjećanja na žrtvu Vukovara prema Odluci koju je donio Hrvatski sabor 24. listopada 1999. godine.

 

Završetkom rata i mirnom reintegracijom hrvatskoga Podunavlja počinje rad na obnovi grada i povratku stanovnika te se postupno vraća kulturni i društveni život u grad heroj i simbol rata – Vukovar.

 

Izložba Sjećanja na Vukovar iz fonda Zbirke knjižnične građe o Domovinskom ratu bit će postavljena u prostoru Zbirke knjižnične građe o Domovinskom ratu i može se razgledati od 18. do 29. studenoga 2019. godine. Ulaz je za posjetitelje besplatan, a pojedinci i skupine mogu doći u organizirani razgled izložbe uz prethodnu najavu na e-adresu hspac@nsk.hr ili na broj telefona +385 1 616 4058.

 

Izvor: http://www.nsk.hr/izlozba-knjiga-zbirke-knjiznicne-grade-o-domovinskom-ratu-u-povodu-dana-sjecanja-na-zrtvu-vukovara/

 

 

 

Odgovori