DAN OTVORENIH VRATA HAZU

U srijedu, 13. studenoga od 10 do 19 sati po osmi puta održava se tradicionalna manifestacija DAN OTVORENIH VRATA HAZU. Za javnost će biti otvorena palača Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti te njezinih tridesetak znanstvenoistraživačkih i muzejsko-galerijskih jedinica u Zagrebu, Bjelovaru, Dubrovniku, Križevcima, Osijeku, Požegi, Puli, Rijeci, Splitu, Trstenom, Varaždinu, Vinkovcima, Vukovaru i Zadru.

 

Otvorenje manifestacije održava se u palači HAZU, Trg N. Š. Zrinskog 11 s početkom u 10 sati uz UVOD U DAN OTVORENIH VRATA akademika Velimira Neidhardta, predsjednika Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i glazbeni program na violini King Guarneri u izvedbi Martina Krpana.

 

Program

 

Što ni(ste) znali o HAZU

 

Izvor: http://info.hazu.hr/

 

 

Dani otvorenih vrata HAZU u Rijeci i Puli

 

U srijedu, 13. studenoga 2019., s početkom u 10 sati u Zavodu za povijesne i društvene znanosti HAZU u Rijeci (Ružićeva 5) održat će se prigodan znanstveni program povodom Dana otvorenih vrata Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. U okviru programa u 11.30 sati predstavit će se novi voditelj Zavoda za povijesne i društvene znanosti HAZU u Rijeci s Područnom jedinicom u Puli prof. emeritus Miroslav Bertoša, člana suradnik HAZU. U Puli je (na adresi Prolaz kod kazališta 2) od 10 do 19 h predviđen razgovor sa znanstvenicima pulske Područne jedinice.

 

Pozivnica – Program

 

Izvor: https://ipd-ssi.hr/?p=15143

 

 

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti i ove jeseni širom otvara svoja vrata građanima kako bi im predstavila svoju raznovrsnu djelatnost te bogatu kulturnu i prirodnu baštinu koju čuva u svojim prostorima u 13 hrvatskih gradova.

Zavod za povijesne znanosti HAZU u Dubrovniku bit će otvoren za sve posjetitelje u srijedu, 13.  studenog 2019. od 10 do 19 sati, a u 11.00 prof. dr. sc. Vesna Miović održat će predavanje LAZARETI U DUBROVNIKU.

 

Izvor: http://www.zavoddbk.org/novosti/dani-otvorenih-vrata-hrvatske-akademije-znanosti-i-umjetnosti-3/

 

 

U povodu Dana otvorenih vrata Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti 13. studenoga 2019. (srijeda) u 18 sati u Multimedijskoj dvorani Gradskog muzeja Bjelovar, Trg Eugena Kvaternika 1/II, održat će se predstavljanje knjige Povijest Grubišnog Polja: srednjovjekovno trgovište – vojna općina – slobodni grad, autora dr. sc. Željka Karaule u organizaciji Zavoda za znanstvenoistraživački i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Bjelovaru, Grada Bjelovara, Bjelovarsko-bilogorske županije i Gradskog muzeja Bjelovar.

Na predstavljanju će govoriti: prof. dr. sc. Slobodan Kaštela, glavni i odgovorni urednik, voditelj Zavoda u Bjelovaru, prof. dr. sc. Vladimir Strugar, urednik, upravitelj Zavoda u Bjelovaru, dr. sc. Vjenceslav Herout, recenzent i dr. sc. Željko Karaula, autor.

U glazbenom dijelu programa nastupit će duo violina Lorena Radičević i Luka Baranašić, učenici Glazbene škole Vatroslava Lisinskog Bjelovar.

 

Pozivnica Povijest G. Polja – 13.11.2019.

 

 

Odgovori