Protiv tvrdnji Gideona Greifa o više od 700.000 žrtava Jasenovca!

Kao što smo kritički upozoravali na djela Igora Vukića i Romana Leljaka koja su višestruko umanjivala ili poricala broj žrtava jasenovačkog sustava logora, tako se pridružujemo onima koji se protive danas jednako neprimjerenim tvrdnjama Gideona Greifa o 700.000 ili više žrtava Jasenovca zbog čega mu državne vlasti u Srbiji i Republici Srpskoj dodjeljuju odlikovanja i funkcije, a brojni mediji ne prestaju prenositi njegove mitomanske tvrdnje.

 

 

Štampači Jasenovca

Nova zvijezda na revizionističkom nebu Srbije i Republike Srpske je izraelski ekspert za holokaust i logor Auschwitz Gideon Greif, koji ponovno promiče mitomansku tezu o 700.000 Srba ubijenih u Jasenovcu. Umjesto ismijavanja stručne javnosti, dobio je od Republike Srbije i Republike Srpske najviša odlikovanja i nove sporne projekte

https://www.portalnovosti.com/stampaci-jasenovca

https://www.portalnovosti.com/reagiranje-bulatovic-a-ne-bulajic

 

 

Gideon Greif (izbor iz intervjua):

Jasenovac mora biti upisan u kolektivnu memoriju čovečanstva kao poprište najmonstruoznijih zločina protiv čovečnosti… Bojim se da cifra od 700.000 žrtava može biti samo veća nego što smo mislili

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:819639-Gideon-Grajf-Kako-je-Sveti-Sava-zaduzio-Jevreje

 

Jasan je zaključak da je broj ubijenih žrtava u Jasenovcu bio izuzetno veliki. Novi snimci otkrivaju i novu činjenicu, to jest, postojanje mnogo većih masovnih grobnica rasutih na površini od najmanje deset kvadratnih kilometara. Ti snimci su jedan od konačnih dokaza na osnovu kojih ćemo, bojim se, morati čak da povećamo broj ubijenih u Jasenovcu sa 700.000 ili 800.000, što su današnje procene.

http://www.politika.rs/sr/clanak/422959/Zajednicki-bedem-pred-revizijom-proslosti

 

Komentar intervjua:

https://www.express.hr/top-news/neozbiljno-je-ponovno-brojati-zrtve-jasenovca-20122

 

 

Goran Hutinec: U hrvatskoj se javnosti žrtve najčešće reducira na brojke

No ne treba smetnuti s uma ni činjenicu da sličnog amaterizma o pitanju jasenovačkih zločina ima i izvan Hrvatske. Tu valja istaknuti Gideona Greifa, koji je u posljednje vrijeme stekao velik publicitet u Srbiji, a u nizu intervjua širenjem neutemeljnih tvrdnji o više od 700.000 žrtava Jasenovca pokazao potpuno neznanje o toj problematici.

http://www.glas-slavonije.hr/396247/11/U-hrvatskoj-se-javnosti-zrtve-najcesce-reducira-na-brojke

 

Ivo Goldstein: Svatko tko relativizira ustaški zločin, odgovoran je za Jasenovac

Revizionističke tvrdnje o Jasenovcu mogu usporediti s tvrdnjama da je zemlja ravna ploča. To su neznanstvene teze, isto tako besmislene, mogli bismo reći i kretenske. Isto mislim i za tvrdnju o sedamsto tisuća ili više ubijenih u Jasenovcu, koju je izrekao Gideon Greif, autor nedavno izašle knjige o Jasenovcu.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/IVO-GOLDSTEIN-Svatko-tko-relativizira-ustaski-zlocin-odgovoran-je-za-Jasenovac