Promocija publikacije “Između nacije i istine: (Nova) istorija Republike Srpske”

Promocija publikacije “Između nacije i istine: (Nova) istorija Republike Srpske” – u kojoj je analizirana knjiga “Istorija Republike Srpske” Č. Antića i N. Kecmanovića – održat će se u petak, 22. ožujka 2019. u 19 sati u Banjaluci.

 

 

Između nacije i istine: (Nova) istorija Republike Srpske

 

Publikacija “Između nacije i istine: (Nova) istorija Republike Srpske” je realizovana u okviru projekta “Razokviravanje istorije” udruženja ReEX iz Beograda (http://www.re-ex.net/sr/node/7) a sadrži transkript seminara istoimenog naslova održanog u Banjaluci krajem 2017. godine, u saradnji ReEXa i BASOC-a. Diskusije na seminaru omogućile su sagledavanje knjige “Istorija Republike Srpske” Č. Antića i N. Kecmanovića iz različitih naučno-metodoloških, istorijskih, političkih i ideoloških perspektiva i ovom publikacijom biće stavljene na raspolaganje zainteresovanoj javnosti.

 

Na konsultacijama će biti reči i o drugim ishodima projekta „Razokviravanje istorije“ i o načinima na koji se može ili treba ponuditi ovakva publikacija nadležnim institucijama RS i BiH a time i široj publici.

 

Učestvuju: Nebojša Milikić, Vahida Ramujkić (ReEX, Beograd), i Dejan Prodanović (Marksistička organizacija Crveni, Banjaluka).

 

Izvori:

 

https://www.facebook.com/events/800383286993991/

 

http://abrasmedia.info/izmedu-nacije-i-istine-nova-istorija-republike-srpske/

 

 

Odgovori