Tribina Odsjeka za povijest: predavanje Nevija Šetića O završnom razdoblju hrvatske nacionalne integracije i stvaranju suvremene hrvatske države

Predavanje će se održati 21. siječnja 2019. (ponedjeljak) u 12 sati na Filozofskom fakultetu u Puli u Dvorani Slavka Zlatića. Povod je drugo izdanje monografije Ostvarenje suvremene hrvatske države objavljeno 2017. te prošlogodišnji engleski prijevod naslovljen A Brief Introduction to Modern Croatian Nation-State Building. Predavanje je organizirano kao redovita mjesečna Tribina Odsjeka za povijest.

 

Nevio Šetić redoviti je profesor na Odsjeku za povijest pri Odjelu za humanističke znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Područje njegova znanstvenog interesa je hrvatska moderna i suvremena povijest (19. i 20. st.). Posebno istražuje u području Istre, Rijeke i kvarnerskih otoka razdoblje francuske uprave, proces hrvatske nacionalne integracije, modernizacije i demokratizacije te novovijeke veze hrvatskih zemalja (Istre i Dalmacije, Istre i Hrvatske i Slavonije…), kao i proces ostvarenja suvremene hrvatske države. Napisao je više monografija te niz znanstvenih i stručnih članka. Uz znanstvenoistraživački rad sustavno radi i na popularizaciji znanosti i njezinih rezultata pišući prikaze, bilješke, feljtone i druge priloge za časopise i novine te sudjelovanjem u radijskim i televizijskim emisijama.

 

Izvor: https://ffpu.unipu.hr/ffpu/povijest/obavijesti

 

Odgovori