Šest lica traži (mladog) autora!

Ako imate dojam da su prijenos znanja i vještina s društveno-humanističkih studija u praksu kao Jeti – rado ih se spominje, ali ih nitko nije vidio – bacite pogled na ovaj oglas i možda ga ugledate! Platforma za razvoj turizma kulture i doživljaja, “Culsperience: Croatia to know”, otvara poziv za autorsku suradnju na izradi popularno-znanstvene studije “Gladijadori: Povijest svakodnevnog života u Hrvatskoj”. Poziv je namijenjen svim spisateljski navudrenim, a neafirmiranim diplomantima, apsolventima i studentima završnih godina gore navedenih usmjerenja, s naglaskom na studijima povijesti, književnosti, jezičnih grupa, etnologije i sl. (ukratko, HC humanistike).

 

Procedura prijave je sljedeća:

 

  1. Informirajte se o projektu na Culsperience​ FB [možeš hyperlink staviti: https://www.facebook.com/Culsperience ] i IG profile [hyperlink: https://www.instagram.com/culsperience/], odnosno na recider.com/culsperience/

 

  1. Ako vas zaintrigira, nabacite lajk, share i/ili follow

 

  1. Provjerite osobnu. Ako imate manje od 28 godina, najkasnije do 02. 12. 2018. na culsperience@recider.com pošaljite nam kratko motivacijsko pismo, CV te dva znanstveno-stručna ili literarna prozna teksta (može i po jedno od obojega; tekstovi ne moraju biti prethodno objavljivani)

 

  1. Pričekajte 07. 12. 2018. i objavu rezultata na Culsperience FB stranici.

 

Po obavljenom razgovoru, odabrani kandidat/kinja bit će uključen/a u našu ekipu gladijadorâ, kao autor/ica jednog (pot)poglavlja knjige, u duljini 25-30 kartica teksta (kartica = 1.800 znakova). Isporuka teksta očekuje se najkasnije do 10. 02. 2019. Knjigu objavljujemo dvojezično (hrv/eng), u lipnju 2019. Nakon toga slijedi uključivanje u ostale faze projekta.

 

Autorski honorar iznosi 3.500,00 kn neto (ne računajući honorare koje očekujemo nakon što se BBC i Penguin posvađaju oko otkupa prava nad našim uratkom )

 

Sudjelovanjem u natječaju dajete privolu da, u slučaju pobjede, na Culsperience fejsu budu objavljeni Vaši ime, prezime te prethodno autorizirana bio-bilješka

 

Sretno!

 

Odgovori