50. savjetovanje hrvatskih arhivista

Jubilarno 50. savjetovanje hrvatskih arhivista održava se od 24. do 26. listopada 2018. u Osijeku, a tema je ‘Privatno arhivsko gradivo i koncept sveobuhvatnog arhiva’.

 

 

 

 

U Osijeku će se od 24. do 26. listopada 2018. održavati jubilarno 50. savjetovanje hrvatskih arhivista, kojemu je domaćin Državni arhiv u Osijeku, a organizator Hrvatsko arhivističko društvo. Savjetovanje se svake godine održava u drugom gradu, sjedištu pojedinog područnog državnog arhiva.

 

 

Radi se o relativno maloj, ali izuzetno važnoj stručnoj zajednici koja svojim radom u arhivskoj djelatnosti, bilo u arhivima, bilo kod stvaratelja/imatelja izvan arhiva, daje nemjerljiv doprinos očuvanju najraznovrsnijih zapisa kao svjedočanstva vremena, ljudi i njihova djelovanje te ukupne zajednice i prostora Republike Hrvatske. Ovogodišnje savjetovanje održava se na temu PRIVATNO ARHIVSKO GRADIVO I KONCEPT SVEOBUHVATNOG ARHIVA.

 

 

U svečanom otvorenju sudjelovat će ugledni gosti i uzvanici iz hrvatske kulture, politike i gospodarstva, te gosti iz inozemstva, a u radu trodnevnog savjetovanja oko 200 sudionika iz svih područnih hrvatskih arhiva te djelatnika u pismohranama naših stvaratelja i posjednika arhivskog i dokumentarnog gradiva izvan arhiva, kao i arhivisti gosti iz susjednih zemalja.

 

 

Program:

 

 

http://www.had-info.hr/

 

 

https://www.dao.hr/

 

 

Odgovori