Nagrada Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata „Emerik Pavić“ povjesničaru Robertu Skenderoviću

Nagrada Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata „Emerik Pavić“ za najbolju knjigu u 2017. godini uručena je povjesničaru Robertu Skenderoviću za knjigu „Povijest podunavskih Hrvata (Bunjevaca i Šokaca) od doseljavanja do propasti Austro-Ugarske Monarhije“.

 

 

Tri književne nagrade na Danima hrvatske knjige i riječi  

 

06.10.2018.

 

Tri književne nagrade na Danima hrvatske knjige i riječi U sklopu ovogodišnjih »Dana hrvatske knjige i riječi – Dana Balinta Vujkova« dodijeljene su tri književne nagrade.

 

Nagrada za životno djelo na području književnosti koju dodjeljuje Hrvatska čitaonica Subotica uručena je vlč. Marku Kljajiću iz Surčina, autoru više knjiga poezije i naslova iz područja kulturne povijesti.

 

Nagrada Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata »Emerik Pavić« za najbolju knjigu u 2017. godini uručena je povjesničaru Robertu Skenderoviću za knjigu »Povijest podunavskih Hrvata (Bunjevaca i Šokaca) od doseljavanja do propasti Austro-Ugarske Monarhije«.

 

Trijenalna nagrada za prozno djelo »Iso Velikanović«, također utemeljena od ZKVH-a, dodijeljena je po prvi put. Riječ je o najboljoj knjizi proze u razdoblju 2015.-2017. Nagrada je dodijeljena vlč. Draganu Muharemu za knjigu »Ispovijest crkvenog pauka«.

 

Izvor: http://www.hnv.org.rs/aktualnosti.php?op=vise&pid=2167

 

—-

 

Hrvatski institut za povijest – Podružnica Slavonski Brod

 

Knjiga našeg kolege dr. Roberta Skenderovića o povijesti podunavskih Hrvata dobila nagradu za najbolju knjigu vojvođanskih Hrvata u 2017. godini. Čestitamo!

 

https://www.facebook.com/hipsb.hr/

 

Odgovori