Specijal Večernjeg lista – Hrvati u Velikom ratu

Od 6. kolovoza 2018. godine u prodaji je novi povijesni specijal „Večernjeg lista“ – Hrvati u Velikom ratu. Prvi svjetski rat – kraj jedne epohe.

 

 

Od ponedjeljka 6. 8. u prodaju kreće novi povijesni specijal Večernjeg lista – Hrvati u Velikom ratu

 

Kako se jedna mala nacija u našla u vrtlogu Velikog rata te kako su ljudi s ovih prostora živjeli i umirali u apokaliptičnom sukobu koji je promijenio svijet

 

Bio je to rat koji je trebao završiti sve ratove. Ono što je počelo u našem susjedstvu kao još jedan od redovitih sukoba karakterističnih za to razdoblje brzo je preraslo u apokaliptični obračun koji je razbio carstva, tradicije, deluzije i živote. Godine 1914. nitko nije mogao predvidjeti da će mladi bosanski atentator ubojstvom jednog princa uzrokovati smrt još 18 milijuna ljudi. U vrtlogu Velikog rata našla se i naša mala zemlja – prisiljena da služi Austrougarskog diva na samrti. Kako su izgledali životi Hrvata tijekom ove četiri paklene godine, njihova junačka djela i tragične smrti, možete pročitati u novom specijalu Večernjeg lista: Hrvati u Velikom ratu. Specijal od ponedjeljka 6. kolovoza možete pronaći na kioscima za samo 25 kuna.

 

Hrvatska se u Prvom svjetskom ratu našla od samog početka, i to u sklopu Austro-Ugarske Monarhije koja je prva objavila rat Srbiji, i tako pokrenula lančanu reakciju objava ratova koja će uskoro zahvatiti cijeli svijet.. U specijalu ćete moći pročitati o dogovaranju Kraljevine SHS, statusu hrvatskog teritorija usred novih podjela granica te opremi i naoružanju prosječnog hrvatskog domobrana. Specijal donosi i pregled okolnosti u kojima su se našle hrvatske povijesne ličnosti, poput Svetozara Borojevića, jednog od najboljih feldmaršala u ratu, ili Josipa Broza i Stjepana Radića.

 

Specijal Hrvati u Velikom ratu potražite na kioscima od ponedjeljka 6. kolovoza i pročitajte zanimljivosti o Hrvatskoj i Hrvatima u ratu koji je započeo novu eru u ljudskoj povijesti.

 

Izvor: https://www.vecernji.hr/vijesti/od-ponedjeljka-6-8-u-prodaju-krece-novi-povijesni-specijal-vecernjeg-lista-hrvati-u-velikom-ratu-1262088

 

 

Odgovori