Tribina „Izbjeglice i migranti pred vratima Evrope“

Na tribini „Izbjeglice i migranti pred vratima Evrope“, u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine grada Zagreba, koja će se održati u utorak, 26. lipnja 2018. u 18 sati u Zagrebu, govorit će Milena Zajović, Gordan Bosanac i Ranko Ostojić.

 

 

Tribina pod nazivom „Izbjeglice i migranti pred vratima Evrope“, u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine grada Zagreba, održat će se u utorak, 26. juna, u 18 sati, na prvom katu Privrednikovog doma (Preradovićeva 18, Zagreb).

 

Kako je Hrvatska, koja je prije tri godine prštala od samozadovoljstva tretmanom izbjeglica u tranzitu postala tek jedna od karaula desničarske „tvrđave Evrope” i počela pucati po djeci natiskanoj u krijumčarskim kombijima? Što se zapravo događa na granici s BIH, kakav je odnos RH prema problemu izbjeglica i migranata, kako se protiv predrasuda okoline usmjerenih prema očajnicima koji traže bolji život bore nevladine udruge? Kako je moguće da zemlja koja nariče zbog navodne demografske katastrofe odobrava jako malo zahtjeva za azil?

 

O tome i o sličnim temama na novoj tribini u Privredniku govorit će Milena Zajović, predsjednica udruge Are you Syrious, Gordan Bosanac iz Centra za mirovne studije i Ranko Ostojić, bivši ministar unutarnjih poslova.

 

Tribinu će moderirati novinar Saša Kosanović.

 

Izvor: https://www.facebook.com/events/1385277254951394/

 

 

Odgovori