HRT prikazuje: „Poricanje“ i „Kapo“

U ponedjeljak, 8. svibnja 2023. HRT prikazuje film „Poricanje“ o poricanju holokausta (HTV 2, 21:10) i „Kapo“ o holokaustu (HTV 3, 22:40).


Poricanje

Rachel Weisz, Tom Wilkinson i Timothy Spall predvode glumačku ekipu u biografskom filmu Poricanje redatelja Micka Jacksona. Britansko-američki film iz 2016. godine snimljen je prema knjizi “History on Trial: My Day in Court with a Holocaust Denier” Deborah Lipstadt. Film prikazujemo u ponedjeljak, 8. svibnja na Drugom programu u 21:10. 

Kad sveučilišna profesorica Deborah E. Lipstadt spomene Davida Irvinga, povjesničara koji se specijalizirao za Drugi svjetski rat, u svojoj knjizi o poricateljima holokausta, on je optuži za klevetu i pokreće pravnu bitku. Deborah i njezin pravni tim moraju se boriti da dokažu istinu – da se holokaust doista dogodio.

Uz Rachel Weisz, Toma Wilkinsona, Timothyja Spalla u filmu glume Andrew Scott, Jack Lowden, Caren Pistorius i Alex Jennings.

Scenarij potpisuje David Hare. Urednik je Dean Šoša. 


Kapo

Film o holokaustu koji je režirao Gillo Pontecorvo 1960. godine bio je nominiran za Oscara kao najbolji strani film. Ne propustite u ponedjeljak, 8. svibnja, na Trećem programu u 22:40 dramu Kapo, koju prikazujemo povodom Dana pobjede.

Mlada Židovka Edith deportirana je u koncentracijski logor. Odlučna je da preživi pod svaku cijenu. To joj polazi za rukom zahvaljujući činjenici da je preuzela ulogu kapoa, povlaštenog čuvara čiji je zadatak nemilosrdno čuvati ostale zatvorenike.

Glumački ansabl predvode Susan Strasberg, Laurent Terzieff i Emmanuelle Riva, a scenaristi su Franco Solinas, redatelj Gillo Pontecorvo i Suso Cecchi D’Amico

Urednik je Dean Šoša. 


Izvori:

https://hrtprikazuje.hrt.hr/

https://raspored.hrt.hr/


Odgovori