Forum.tm: Novo reagiranje Gorana Hutinca na novi tekst Igora Vukića o spašavanju kozaračke djece i ubijenima u jasenovačkom sustavu logora

Na portalu Forum.tm objavljen je tekst povjesničara Gorana Hutinca „Revizionistički pamflet Igora Vukića o kozaračkoj djeci (5)“.

 

 

 

 

Forum.tm

 

17.10.2017.

 

Goran Hutinec

 

 

Revizionistički pamflet Igora Vukića o kozaračkoj djeci (5)

 

 

Goran Hutinec, profesor sa zagrebačkog Filozofskog fakuteta, Odsjek za povijest, još je jednom reagirao na tvrdnje Igora Vukića, tajnika ”Društva za istraživanje trostrukog logora Jasenovac”. Rado bismo ovaj peti nastavak tužne priče o Jasenovcu na Forum.tm-u nazvali nastavkom polemike, ali polemike ovdje zapravo nema, a i teško je može biti između priučenih povjesničara s amaterskim revizionostičkim težnjama i profesora koji desetljećima proučavaju taj tužan period hrvatske povijesti. Pročitajte zašto.

 

Prvi tekst na Forum.tm-u napisala je predsjednica Upravnog vijeća Javne ustanove spomen područja Jasenovac Nataša Mataušić 1. srpnja koji možete pročitati ovdje.. Na njega je reagirao Igor Vukić što možete pročitati ovdje da bi njega potom ispravio Goran Hutinec ovdje da bi se opet javio Vukić ovdje

 

Ispravak donosimo u cijelosti.

 

 

Reagirajući na niz neistina koje je Igor Vukić nedavno iznio u pogledu stradanja djece u jasenovačkom sustavu logora podcijenio sam njegovo neznanje i neinformiranost, i nisam mislio da će biti potrebno još jedno obraćanje javnosti po tom pitanju.

 

No, budući da se Igor Vukić sve dublje i nepovratnije utapa u ponoru vlastitog neznanja, ili možda ipak malicioznosti, ovaj je tekst potreban kako bi se iz javnog diskursa iskorijenile laži i obmane koje su još u prošlom stoljeću poricatelji Holokausta širili o nacističkim logorima, a Vukić ih danas pišući o ustaškom sustavu jasenovačkih logora nespretno pokušava transplantirati u Hrvatsku.

 

 

Cijeli tekst dostupan je na poveznici:

 

 

http://www.forum.tm/vijesti/revizionisticki-pamflet-igora-vukica-o-kozarackoj-djeci-5-6186

 

 

 

 

One comment

Odgovori