4. međunarodni skup srednjovjekovne arheologije Instituta za arheologiju

Od 7. do 9. lipnja 2017. na Hrvatskom institutu za povijest u Zagrebu održat će se Četvrti međunarodni skup srednjovjekovne arheologije ‘Fortifikacije, obrambeni sustavi i strukture u prošlosti / Fortifications, defence systems, structures and features in the past’.

 

 

Četvrti međunarodni skup srednjovjekovne arheologije pod nazivom ‘Fortifikacije, obrambeni sustavi i strukture u prošlosti / Fortifications, defence systems, structures and features in the past’, koji Institut za arheologiju organizira u suorganizaciji s Hrvatskim institutom za povijest, održat će se u prostorima Hrvatskog instituta za povijest (Opatička 10, Zagreb) u razdoblju od 7. do 9. lipnja 2017.

 

Partneri Organizatora su i Arheološki muzej u Zagrebu te Muzej Grada Zagreba.

Na skupu sudjeluje 123 izlagača (74 predavanja i 14 postera) iz 16 različitih zemalja, a tematika skupa osim srednjovjekovnog razdoblja pokriva i starija (prapovijest, antika) te mlađa razdoblja (novi vijek).

U sklopu znanstvenog skupa u suradnji s Arheološkim muzejom u Zagrebu održat će se 7. lipnja 2017. g. u 19 h otvorenje izložbe Srednjovjekovna fortifikacijska arhitektura – strukturne odrednice (materijal kamen i opeke) autora Ratka Ivanušeca (Konzervatorski odjel u Slavonskom Brodu, Uprava za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture RH) i dr. sc. Zorislava Horvata.

U prostorima Hrvatskog instituta za povijest tijekom održavanja Skupa moći će se razgledati izložba fotografija Susreti s utvrdama autora Darka Antolkovića.

Program skupa i Knjiga sažetaka predavanja dostupni su na http://ma.iarh.hr/

 

Izvori:

 

http://www.iarh.hr/hr/dogadjanja/poziv-na-4-medjunarodni-znanstveni-skup-srednjovjekovne-arheologije/

 

http://www.isp.hr/fortifikacije-obrambeni-sustavi-i-strukture-u-proslosti/

 

 

Odgovori