“Arhivi nevidljivih” – promocija knjige, regionalna konferencija i izložba u Skoplju

U petak, 29.10.2021. u 13 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici “Sv. Kliment Ohridski” – Skopje, Centar za istraživanje nacionalizma i kulture (CINIK-Skopje) održat će se program koji sadrži promociju publikacije, regionalnu konferenciju i izložbu, u čijem su fokusu povijest žena i historiografija o ženskoj povijesti u periodu između dva svjetska rata na prostoru geografske Makedonije. 

Pozivamo vas na promociju zadnjeg CINIK-ovog izdanja – knjige “Arhivi nevidljivih: žene iz makedonske prošlosti u tisku između dva svjetska rata”. Za više informacija na engleskom jeziku o projektu “Arhivi nevidljivih” posjetite ovaj link.  

Nakon promocije slijedi konferencija “Regionalna iskustva arhiviranja i proučavanja povijesti žena u periodičkim izvorima – putevi očuvanja i dijeljenja”. Sudjeluju: Ivana Pantelić (Beograd), Nada Boškovska (Zürich), Manca Renko (Ljubljana). Službeni jezici konferencije su engleski, makedonski, a osiguran je i engleski prijevod.

Osiguran je live prijenos ovog događaja preko službene fb stranice CINIK-a, a možete nam se pridružiti online i preko ZOOM platforme na sljedećem linku: 

Topic: ЦИНИК | Архиви на невидливите | промоција на книга, конференција и изложба
Time: Oct 29, 2021 01:00 PM Sarajevo, Skopje, Zagreb

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/83515876146


U prilogu slijedi makedonska verzija priopćenja javnosti, poster i fotografije sudionika i sudionica. 



Arhivi nevidljivih

Arhivi nevidljivih

Autori publikacije

Sudionice konferencije

Odgovori