Drugi poziv za sudjelovanje u 2. znanstvenom kolokviju “Povijest u javnom prostoru: stanje i perspektive – Je li Drugi svjetski rat gotov?”

Kliofest, udruga za promicanje kulture povijesti, poziva povjesničare, ali i druge znanstvenike – politologe, sociologe, etnologe, muzeologe i baštinske djelatnike općenito, da se prijave za sudjelovanje na ovome kolokviju i raspravi. Kolokvij je planiran za 4. prosinca 2020. godine. Produžavamo rok za prijave s naslovom desetominutnih izlaganja do 30. rujna 2020. godine.


Kliofest, udruga za promicanje kulture povijesti

Planićeva 10, 10020 Zagreb

Drugi poziv za sudjelovanje u 2. znanstvenom kolokviju

Povijest u javnom prostoru: stanje i perspektive – Je li Drugi svjetski rat gotov?

Znanstveni skup zamišljen je kao nastavak inicijative pokrenute prošle godine koja je rezultirala kolokvijem Povijest u javnom prostoru: stanje i perspektive – hrvatska i inozemna iskustva održanim 6. prosinca 2019. na kojem se raspravljalo o mjestu povijesti u javnom prostoru kao i o politici povijesti u raznim njezinim aspektima. Prošlogodišnji prvi susret imao je za cilj pokretanje rasprava unutar historiografske struke i u široj javnosti o manifestacijama povijesti prisutnima u javnom prostoru, mjestu povijesti u društvu i ulozi povijesne i drugih srodnih struka u oblikovanju službene politike povijesti.

Ove godine planiramo nastaviti raspravu o javnoj povijesti kao području javne djelatnosti i kao temi historiografskih istraživanja i njezinom mjestu u obrazovnom sustavu, odnosno o javnoj povijesti kao znanstvenoj i stručnoj disciplini. Ove godine fokus namjeravamo usmjeriti na različite aspekte sjećanja na Drugi svjetski rat, koje po mišljenju mnogih opterećuje hrvatsku politiku povijesti.

Pozivamo povjesničare, ali i druge znanstvenike – politologe, sociologe, etnologe, muzeologe i baštinske djelatnike općenito, da se prijave za sudjelovanje na ovome kolokviju i raspravi.

Kolokvij je planiran za 4. prosinca 2020. godine.

Produžavamo rok za prijave s naslovom desetominutnih izlaganja i sažetkom (do pola kartice) do 30. rujna 2020. godine na adresu pujp.kolokvij@gmail.com


Izvori:

https://www.kliofest.hr/


Odgovori