VI. kongres hrvatskih povjesničara – odgoda

Poštovane kolegice, poštovani kolege,

nadali smo se i očekivali da će se stanje s epidemijom korona virusa SARS-CoV-2 i bolešću covid-19 tijekom ljeta smiriti, da će se broj slučajeva smanjiti, pa i da će opasnost od zaraze minuti a epidemiološke mjere zaštite biti ukinute, makar do jeseni. No to se nažalost nije dogodilo.

Stoga smo prisiljeni odgoditi šesti kongres hrvatskih povjesničara za godinu dana – nadamo se da će nam okolnosti dopustiti da se kongres održi na prijelazu iz rujna u listopad 2021. godine, također u Rijeci, na Filozofskom fakultetu i drugim prostorima kako je bilo zamišljeno ove godine.

Svi koji su se prijavili za ovogodišnji kongres, ne moraju se više zasebno prijavljivati iduće godine. Kontaktirat ćemo sve prijavljene sudionike i obavijestiti ih o točnom terminu kongresa u proljeće 2021. Obavijesti će također biti na www.historiografija.hr i drugim specijaliziranim povjesničarskim portalima.

Uz žaljenje zbog odgode, kao i želje da nadalje uspješno radite, obavljate svoje svakodnevne znanstvene i nastavne aktivnosti, kao i da se vidimo na kongresu dogodine u Rijeci, srdačno pozdravljam u ime svih organizatora.

prof. dr. sc. Damir Agičić

predsjednik HNOPZ-a


Odgovori