Predstavljanje knjige Leonarda Eleršeka i Rade Žica Mikulina “Putom Sunca – Crveni bojovnici iz Horezma”

Četvrtak, 16. siječnja 2020. u 12:00 sati, Dvorana Jure Petričevića, Ulica Matice hrvatske 2, Strossmayerov trg 4, Zagreb.

 

Matica hrvatska
Ogranak Matice hrvatske u Zadru

 

pozivaju Vas na predstavljanje knjige

 

Leonard Eleršek i Rado Žic Mikulin
PUTOM SUNCA
CRVENI BOJOVNICI IZ HOREZMA

 

O knjizi će govoriti:
prof. dr. sc. Stipe Botica
prof. dr. sc. Ante Uglešić
prof. dr. sc. Serđo Dokoza
Tuga Tarle, prof.
autori knjige

 

Izvor: http://www.matica.hr/zbivanja/predstavljanje-knjige-leonarda-elerseka-i-rade-zica-mikulina-putom-sunca-crveni-bojovnici-iz-horezma-2940/

 

 

Hrvatska pučka saga s otoka Krka PUTOM SUNCA – CRVENI BOJOVNICI IZ HOREZMA prati povijest hrvatskog naroda kroz daleka stoljeća i mnoge zemlje u kojima je živio onako kako je vidi hrvatska narodna predaja. Priča je pripovijedana naraštajima, a zapisana je 1951. godine u malom gradiću Puntu na otoku Krku, na arhaičnom i vrlo specifičnom lokalnom čakavskom dijalektu. Kazuje nam kako je hrvatski narod, hrvatski težački puk, što počesto njegove elite nisu, vidio sebe kroz svoju povijest, čuvajući svoj ponos i svoje ime.

Ta saga pripovijeda o dolasku naroda Hrvata na Jadran, životu i selidbama bespućima Euroazije kroz otprilike dva milenija njegove povijesti. Pred nama se nalazi u čakavskom izvorniku i u prijevodu na standardni i mnogo mlađi, štokavski hrvatski jezik. Knjigu je objavio Ogranak Matice hrvatske u Zadru.

 

Izvor: https://zadarski.slobodnadalmacija.hr/djirada/clanak/id/632560/putom-sunca-crveni-bojovnici-iz-horezma

 

 

Odgovori