Udruga “Toma Arhiđakon” poziva na predavanje “Demonstracija: Izrada slike u razdoblju kasnog srednjeg vijeka”

Udruga “Toma Arhiđakon” poziva sve zainteresirane na predavanje Ivane Ćapete Rakić “Demonstracija: Izrada slike u razdoblju kasnog srednjeg vijeka” u srijedu, 21. ožujka 2018. u 19.30 sati na Filozofskom fakultetu u Splitu.

 

 

Filozofski fakultet u Splitu

 

Udruga “Toma Arhiđakon” poziva sve zainteresirane na predavanje “Demonstracija: Izrada slike u razdoblju kasnog srednjeg vijeka” 

 

 

Udruga “Toma Arhiđakon” poziva sve zainteresirane na predavanje “Demonstracija: Izrada slike u razdoblju kasnog srednjeg vijeka” profesorice Ivane Ćapete Rakić sa odsjeka za povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Splitu. Predavanje će biti koncipirano u obliku demonstracije izrade umjetničkog djela u kasnom srednjovjekovlju. Tako će se dokazati iznimna vještina izrade te poznavanja svojstava pripravaka koji su krucijalni u održavanju dugovječnosti jedne slike kao nepobitnog dokaza duha svoga vremena. Svjedočit ćemo cjelovitom procesu od same pripreme preko nanošenja boje pa sve do pozlate. Vrlo lako ćete steći dojam o trudu koji je uložen u izradu jednog umjetničkog djela kao i genijalnosti i domišljatosti tadašnjih umjetnika koji su od dostupnih materijala pomoću zahtjevnih tehnika izvukli maksimum. Izlaganje će se održati 21. ožujka u 19:30 u prostorijama Filozofskog fakulteta na Peristilu (Poljana kraljice Jelene 1, vrata do Splitske banke, posljednji kat).

 

 

https://www.facebook.com/events/1499625736802162/?ti=cl

 

 

Izvor: http://www.ffst.unist.hr/

 

 

Odgovori