4. regionalni studentski simpozij “Ideje kao društvena revolucija”

IV. regionalni studentski simpozij društvenih i humanističkih znanosti “Ideje kao društvena revolucija” održan je na Filozofskom fakultetu u Splitu.

 

 

 

 

IV. regionalni studentski simpozij društvenih i humanističkih znanosti pod nazivom “Ideje kao društvena revolucija” će se održati 12. i 13. listopada 2017. godine u prostorima Filozofskog fakulteta u Splitu na splitskom Peristilu (Poljana kraljice Jelene 1/III).

 

 

 

Ovogodišnji simpozij »Ideje kao društvena revolucija«, četvrti je regionalni studentski simpozij društvenih i humanističkih znanosti koji se održava na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Simpozij se u sličnom obliku održava još od 2014. godine, kada se održao pod temom »Kritičko mišljenje«. Sljedećih godina teme su se mijenjale (»Humanizam u doba neoliberalnog kapitalizma« (2015), »Identitet slobode; sloboda identiteta« (2016)), ali je cilj ostajao isti, a to je; pružiti studentima priliku za zajednički rad, te ih potaknuti na regionalnu suradnju i razvijanje kritičkog mišljenja.

 

 

Zadovoljstvo nam je iz godine u godinu surađivati s institucijama kao što su Sveučilište u Splitu, Filozofski fakultet u Splitu i Hrvatsko filozofsko društvo, i zahvalni smo što iznova prepoznavaju inicijativu studenata i podržavaju naš rad. Također nam je drago što suradnju ostvarujemo i s udrugama kao što su Imaginacija- splitsko društvo sociologa i Udruga studenata filoloških smjerova Filozofskog fakulteta u Splitu iTHEom, koje svojim idejama i stručno odrađenim poslom pridonose razvoju i poboljšanju regionalnog simpozija. Ovogodišnji organizacijski odbor je imao i veliku podršku grada Splita i Turističke zajednice grada Splita koji su kao pokrovitelji omogućili promociju, kako samog simpozija, tako i grada Splita, koji sve više postaje atraktivno akademsko odredište. Dva dana, grad pod Marjanom, će biti domaćin 14 izlagača (studenata) iz Hrvatske (Zagreb, Osijek) i regije (Makedonija, Srbija) te ostalih zainteresiranih posjetitelja.

 

 

Pozvani ste da prisustvujete otvorenju simpozija u četvrtak 12.10. u 8.45h, kao i studentskim i plenarnim izlaganjima tijekom dva dana održavanja simpozija. Nadamo se kako će tematika simpozija biti zanimljiva raznim područjima društvenih i humanističkih znanosti i privući brojnu publiku.“

 

 

PROGRAM SIMPOZIJA:

 

 

http://www.ffst.unist.hr/_news/35981/Regionalni%20simpozij%20-%20program.pdf

 

 

Izvor: http://www.ffst.unist.hr/?@=212g9#news_8980

 

 

Odgovori