11. međunarodni viteški turnir (Sveti Ivan Zelina, 17-18. lipnja 2017)

Međunarodni viteški turnir 17. i 18. lipnja 2017. u Svetom Ivanu Zelini nakratko oživljava bogatstvo hrvatske povijesti uz pomoć zaljubljenika u stare običaje, narodne predaje te slikoviti srednji vijek.

 

 

Međunarodni viteški turnir 17. i 18. lipnja u Svetom Ivanu Zelini nakratko oživljava bogatstvo hrvatske povijesti na jednom mjestu koje zahvaljujući svojim čuvarima nikada neće umrijeti.

 

Prošle godine na Međunarodnom viteškom turniru okupili smo preko 30 viteških, streličarskih, konjičkih i zabavnih skupina iz više od 10 zemalja Europe!

 

Vitezovi zelingradski ime su dobili po starom gradu Zelingradu koji je dio kulturne i povijesne baštine zelinskog kraja.Taj srednjovjekovni castrum nalazi se na sjeveroistočnim obroncima Medvednice. Zelingrad se u povijesnim izvorima spominje pod raznim imenima: Zelyn, Zelna, Zelnawar, te se ne zna kada je točno sagrađen, ali se prvi put spominje 1295. godine, kad se u njemu nalazio kaštelan sa kraljevskom postrojbom. Dobre vijesti za sve ljubitelje Zelingrada: trenutno je u izradi dokumentacija za njegovu obnovu.

 

Izvori i dodatne informacije:

 

https://www.facebook.com/Vitezovi-Zelingradski-Knights-of-Zelingrad-175093982571373/

 

MEĐUNARODNI VITEŠKI TURNIR UGOŠĆUJE VITEZOVE DESET ZEMALJA

 

http://www.vitezovi-zelingradski.hr/hr/

 

 

Odgovori