Promocija novog broja „Valpovačkog godišnjaka“

Ogranak Matice hrvatske u Valpovu u petak, 16. lipnja 2017. u 19 sati organizira promociju novog broja Valpovačkog godišnjaka 2017.

 


 

 

Ogranak Matice hrvatske u Valpovu

 

 

Promocija jednog od najdugovječnijih projekata valpovačkog ogranka Matice hrvatske

 
Ogranak Matice hrvatske u Valpovu 16. lipnja 2017. (petak) u Centru kulture „Matija Petar Katančić“ Valpovo, I. kat organizira promociju novog 22 broja Valpovačkog godišnjaka, jednog od najdugovječnijih godišnjaka koji izlazi od 1996, s početkom u 19:00 sati.

 
Posjetitelji će promocije biti upoznati s više od 200 stranica različitih članaka povijesne, ekološke, pedagoške i drugih tematika. Možemo istaknuti članke Koliko je zapravo stara valpovačka kapelica sv. Roka i Valpovština tijekom Velikoga rata autora i urednika godišnjaka Stjepana Najmana (OMH Valpovo). U članku se o kapelici progovara o problemu gradnje kapelice i kako se s dubljim istraživanjem može doći do zanimljivih informacijama vezanim uz šire povijesne procese u Valpovu, ali i Slavoniji. Također možemo spomenuti i članak Povijesne crtice iz Valpovštine – Bocanjevci i Vinogradci do 18. stoljeća autora Mihaela Sučića (Muzej Slavonije), kao i članak Fanfare za običnog čovjeka autora Darka Varge. U članku se o dva slavonska naselja naglašava važnost proučavanja „manjih“ sela koja kriju bogatu političku, gospodarsku i društvenu povijest. Dugogodišnji suradnik godišnjaka Zdravko Pavlović i ove godine donosi zanimljiv članak o okolišu, točnije o valpovačkom parku i njegovoj raznolikosti. Već samo na osnovi i navedenih radova možete uočiti raznolikost tema koja je bogatstvo i doprinos ovog „dvadesetdvogodišnjaka“.

 
Želite li svoj primjerak novog Valpovaškog godišnjaka posjetite promociju Godišnjaka ili se javite na facebook stranice Valpovačka baština ili Šegrtski zapisi, kao i na e-mail segrtski.zapisi@gmail.com.

 

 

Odgovori