2. međunarodni simpozij Digitalna humanistika: zamašnjak vidljivosti hrvatske kulturne baštine (Sveučilište u Zadru, 6.-7.XI.2017.)

Rok za dostavu sažetaka je 19. lipnja 2017. godine (službeni jezik simpozija je engleski).

 

 

Na Sveučilištu u Zadru u organizaciji Odjela za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru i Vestigia Instituta za istraživanje rukopisa, Sveučilište u Grazu, Austrija, od 6. do 7. studenoga 2017. održat će se 2. međunarodni simpozij Digitalna humanistika: zamašnjak vidljivosti hrvatske kulturne baštine. Simpozij je dio znanstvenih aktivnosti vezanih uz projekt Digitalizacija, bibliografska obrada i istraživanje tekstova zadarsko-šibenskog područja iz razdoblja do kraja 19. st. pisanih glagoljicom, bosančicom i latinicom.

 

Cilj simpozija je obuhvatiti teme iz područja definiranja i propitivanja digitalne humanistike kao nove znanosti, nadalje opisa, istraživanja i pristupa kulturnoj baštini u digitalnom okruženju, nacionalnih i lokalnih smjernica i dokumenata vezanih uz digitalizaciju kulturne baštine, kreativnog korištenja kulturne baštine, kulturnog turizma te uključivanja zajednice u istraživanja kulturne baštine. Osobit je naglasak na prikazu metoda i rezultata istraživanja kulturne baštine, i to pisane, odnosno rukopisne i stare tiskane građe i njihovih fragmenata, vodenih znakova, no i istraživanja u arheologiji, podvodnoj arheologiji, povijesti umjetnosti, lingvistici, klasičnoj filologiji, filologiji, primijenim umjetnostima itd.

 

Prilog (hr)

 

Prilog (eng)

 

Prijavnica

 

http://www.unizd.hr/Novosti/View/tabid/3828/articleType/ArticleView/articleId/12440/2-meunarodni-simpozij-Digitalna-humanistika-zamasnjak-vidljivosti-hrvatske-kulturne-bastine.aspx

 


 

Rok za dostavu sažetaka produžen je do 1. rujna 2017. godine. Službeni jezik simpozija je engleski. Više informacija dostupno je na stranicama simpozija:

 

http://conference.unizd.hr/isdh/call-for-papers/

 

 

 

Odgovori