Zvjezdan Strika, “Partikularni sabori i dijecezanske sinode Zadarske crkve: povijesno-kronološki pregled saborske i sinodalne tradicije od samih početaka do svršetka 17. stoljeća”

Partikularni sabori i dijecezanske sinode Zadarske crkve: povijesno-kronološki pregled saborske i sinodalne tradicije od samih početaka do svršetka 17. stoljeća autora Zvjezdana Strike donosi pregled i analizu održanih sinoda mjesne Crkve u Zadru u razdoblju od 11. do 17. stoljeća, što čini ovo djelo jedinstvenim u poznavanju zadarske crkvene prošlosti. Djelo će ponajviše biti korisno povjesničarima (crkvenim povjesničarima) u daljnjem proučavanju prošlosti i crkvenih prilika na području Zadarske nadbiskupije. S obzirom da je riječ o radu čiji se rezultati istraživanja baziraju na izvornicima, a autor daje korektnu interpretaciju događaja usko povezanih s održavanjem crkvenih sinoda na zadarskom području – djelo čini nezaobilaznu literature za buduća promišljanja i kritičke osvrte na razmatranu problematiku.


Izvor:

https://www.unizd.hr/obavijesti/view/nova-izdanja-sveucilista-u-zadru-9

https://www.unizd.hr/teoloskokatehetskiodjel/obavijesti/view/predstavljanje-knjige-partikularni-sabori-i-dijecezanske-sinode-zadarske-crkve-autora-dr-sc-zvjezdana-strike


Odgovori