Stipendije Slobodne Države Bavarske za ljetne tečajeve njemačkoga jezika u Bavarskoj 2022. godine

Bavarski visokoškolski centar za srednju, istočnu i jugoistočnu Europu (BAYHOST) poziva na podnošenje prijava za stipendije Slobodne Države Bavarske za ljetne tečajeve njemačkoga jezika u Bavarskoj 2022. godine.

Na natječaj BAYHOST-a za ljetne tečajeve mogu se prijaviti studenti svih znanstvenih područja iz Hrvatske, Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Rusije, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Srbije i Ukrajine.

Stipendije pokrivaju troškove tečaja, smještaja i prehrane.

Kandidati moraju u trenutku prijave imati završena najmanje dva semestra na matičnome visokom učilištu i priložiti prijepis ocjena trenutačne razine studija.

Od kandidata se zahtijeva znanje njemačkoga jezika najmanje na razini B1.

U 2022. godini većina ljetnih jezičnih tečajeva organizirat će se u klasičnom obliku (fizički) na bavarskim sveučilištima, no neki tečajevi će zbog neizvjesne epidemiološke situacije biti ponuđeni u virtualnom obliku (online).

Zainteresirani kandidati prijavljuju se za stipendiju slanjem prijave BAYHOST-u elektroničkom poštom najkasnije do 23. ožujka 2022. godine.

Više informacija o stipendijama te uvjetima i postupku prijave dostupno je na mrežnim stranicama BAYHOST-a.


Izvor:

https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/natjecaji-196/stipendije-slobodne-drzave-bavarske-za-ljetne-tecajeve-njemackoga-jezika-u-bavarskoj-2022-godine/4768


Odgovori