Predstavljanje projekta ZagrebNet – portal zbirki fotografija Muzeja grada Zagreba i platforma za digitalno pripovijedanje

Predstavljanje projekta ZagrebNet – portal zbirki fotografija Muzeja grada Zagreba i platforma za digitalno pripovijedanje bit će održano u petak, 21. siječnja 2022. godine, s početkom u 13 sati.

O Projektu će govoriti:
Marina Perica Krapljanov,  v. d. ravnateljica Muzeja grada Zagreba
mr. sc. Dubravka Stančec, voditeljica fotografskih zbirki i suautorica projekta ZagrebNet
Dajana Batinić, voditeljica i autorica projekta ZagrebNet
dr. sc. Goran Zlodi, izv. prof., Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, autor koncepcije informacijskog sustava

ZagrebNet je portal koji korisnicima nudi pregled i pretraživanje digitaliziranih povijesnih fotografija Zagreba. Fotografije koje objavljujemo dio su fotografskih zbirki Muzeja grada Zagreba. Predmeti u muzejskim zbirkama izvori su informacija i sadrže mnoge „priče“. Stoga uz fotografije i osnovne podatke, donosimo i s njima povezane priče.

Ovim projektom omogućavamo samostalno i jednostavno pretraživanje fotografija iz fotografskih zbirki te novi uvid u prošlost grada. Vjerujemo da će objavljene fotografije biti izvor informacija za istraživače, studente, učenike i sve koji usavršavaju svoje znanje kroz život. Ljubiteljima stare fotografije želimo da uživaju i stvaraju nove uspomene, a kreativcima da pronađu ideje za nove projekte.

Cilj projekta ZagrebNet je predstaviti kulturnu baštinu Zagreba, ponovno otkrivajući vizualni identitet njegovih ulica, trgova, zgrada, ljudi i događaja. Cilj je, također, ovaj portal kontinuirano razvijati te stoga sve posjetitelje ZagrebNeta pozivamo da ispune anketu (objavljenu na Portalu) ili da svoje komentare pošalju e-mailom (na adresu zagrebnet@mgz.hr). Uključivanjem korisnika, naših sugrađana, u razvoj Portala, ZagrebNet postaje naš zajednički portal.

Broj uzvanika na predstavljanju  ograničen je te molimo da svoj dolazak najavite do četvrtka, 20. siječnja 2022. do 12 sati, na tel 099 23 23 963 ili e-mail atoric@mgz.hr

Sukladno Odluci Stožera civilne zaštite RH od 12. studenog 2021. godine, od 16. studenog za posjet Muzeju potrebno je predočiti važeću EU digitalnu Covid potvrdu, ili drugi odgovarajući dokaz, ili negativan test ovlaštene ustanove i laboratorija.

Iz sigurnosnih razloga, tijekom posjete Muzeja grada Zagreba, ljubazno Vas molimo da se pridržavate sljedećih mjera: nošenja zaštitne maske, dezinfekcija ruku na ulazu u zgradu, održavanja fizičke distance, izbjegavanja dodirivanja predmeta,  upisa u evidenciju na ulazu u zgradu (ime, kontakt telefon i/ili email)

Ako imate simptome respiratornih bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, i sl.) molimo vas da ostanete kod kuće i Muzej posjetite nakon što simptomi prođu.


Izvor:

http://mgz.hr/hr/dogadanja/predstavljanje-projekta-zagrebnet—portal-zbirki-fotografija-muzeja-grada,3424.html


Odgovori