STRUČNA PREDAVANJA UZ IZLOŽBU „U životu i smrti – crtice iz zajedničkog života Bele i Miroslava Krleže“

Pozivamo posjetitelje Muzeja grada Zagreba i sve poklonike djela i rada Miroslava i Bele Krleža da posjete izložbu „U životu i smrti – crtice iz zajedničkog života Bele i Miroslava Krleže“, a nakon pogledane izložbe da nam se pridruže na stručnim predavanjima.

21.9., utorak u 18 sati
Bela i Miroslav Krleža 1941.- 1955. Od straha za život do neupitne nedodirljivosti

Snježana Banović, redateljica, profesorica na Akademiji dramskih umjetnosti

Redateljica, dramaturginja i teatrologinja. Doktorski studij književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu završila je 2008. godine. Do danas je ostvarila četrdesetak kazališnih režija (GNK Zagreb, GNK Rijeka, Kerempuh itd.). Redovita je profesorica na Odsjeku produkcije Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

28.9., utorak u 18 sati
Uloga Leksikografskog zavoda u životu Miroslava i Bele Krleže

Velimir Visković, književni kritičar i leksikograf

Od 1976. kontinuirano radi u Leksikografskom zavodu Miroslav Krleža kao urednik i glavni urednik. Bio je član uređivačkoga kolegija više leksikografskih edicija (Enciklopedija Jugoslavije, Filmska enciklopedija itd.), glavni je urednik prve hrvatske enciklopedije personalnog tipa, trosveščane Krležijane. Uz leksikografski i književnohistoriografski rad, permanentno se bavi književnom, a povremeno i kazališnom kritikom.

Prije predavanja autorica izložbe, kustosica Vesna Vukelić Horvatić održat će vodstvo po izložbi za zainteresirane posjetitelje u 17 sati.

Predavanja i vodstvo su besplatni i namijenjeni svim posjetiteljima Muzeja.

Molimo sve posjetitelje da se pri posjeti Muzeju pridržavaju svih epidemioloških mjera Stožera civilne zaštite.


Izvor:

http://mgz.hr/hr/dogadanja/stru%c4%8dna-predavanja-uz-izlozbu-%e2%80%9eu-zivotu-i-smrti—crtice-iz-zajedni%c4%8dkog,3386.html


Odgovori