Specijal “Večernjeg lista”: “Hrvatska – 30 godina neovisnosti”

Od nedjelje, 28. ožujka 2021. na kioscima je dostupan specijalni magazin “Večernjeg lista”: “Hrvatska – 30 godina neovisnosti” u kojem “u više od 40 članaka prisjećamo se i analiziramo prva tri desetljeća Hrvatske države – sve od njezina stvaranja, privatizacije, političke scene, imidža Hrvatske, gospodarstva, znanosti, kulture i nezaboravnih sportskih uspjeha.”

Danas Večernji list na 220 stranica: Uz novine i Specijal “Hrvatska – 30 godina neovisnosti”

11 ekskluzivnih intervjua sa samim političkim vrhom Republike Hrvatske

U nedjelju na kioske stiže posebni paket Večernjeg lista na čak 220 stranica. Uz redovno nedjeljno izdanje objavljujemo i specijal “Hrvatska – 30 godina neovisnosti” – magazin o tri desetljeća države koju su sanjale generacije.

U povodu 30 godina otkako je Hrvatska postala neovisna država, za naše čitatelje pripremili smo magazin u kojem donosimo sve o stvaranju Hrvatske i ključnim trenucima koji su je oblikovali.

11 ekskluzivnih intervjua

Na 156 stranica pročitajte sve o hrvatskoj državnosti kroz povijest, o uspjesima i neuspjesima, o tome što nas dijeli, a što povezuje… Donosimo i 11 ekskluzivnih intervjua sa Zoranom Milanovićem, Andrejom Plenkovićem, Stjepanom Mesićem, Franjom Gregurićem, Gordanom Jandrokovićem, Matom Arlovićem, Jadrankom Kosor, generalima Antonom Tusom i Pavlom Miljavcem, Božom Biškupićem i Zlatkom Dalićem.

’91 zapamćena kao godina ratnih stradanja

Jedan od važnijih trenutaka u oblikovanju neovisne Hrvatske bila je 1991. godina. Hrvatska se rađala u teškim mukama, krvi, znoju i suzama.

Godina 1991. počela je održavanjem mitinga u područjima diljem Hrvatske koje nastanjuju Srbi, a okončana je kao godina ratnih stradanja i monstruoznih zločina nad Hrvatima i drugim nesrpskim stanovništvom što je potaknuto grozomornim oblicima ratne propagande širene na mitinzima i preko srbijanskih medija koji su trovali i zastrašivali Srbe pričama o povratku povampirenih ustaša.

„SAO Krajina“ donijela je u ožujku 1991. odluku o odcjepljenju od Hrvatske, a 1. travnja odluku o ujedinjenju sa Srbijom. Europska zajednica zauzela je stav o nepromjenjivosti unutarnjih i vanjskih granica Jugoslavije. Na „mitingu istine“ na Plitvicama SDS i martićevci proglašavaju nacionalni park srpskim.

U redarstvenoj akciji na Plitvicama 31. ožujka, na „krvavi Uskrs“, ubijen je Josip Jović, prva žrtva Domovinskog rata. Na Plitvice dolaze tenkovi i transporteri JNA kako bi spriječili intervenciju hrvatske policije.

Magazin kojim obilježavamo tri desetljeća države koju su sanjale generacije

U specijalnom magazinu u više od 40 članaka prisjećamo se i analiziramo prva tri desetljeća Hrvatske države – sve od njezina stvaranja, privatizacije, političke scene, imidža Hrvatske, gospodarstva, znanosti, kulture i nezaboravnih sportskih uspjeha.

U nedjelju 28. ožujka na svim kioscima pronađite posebni paket – Večernji list i specijalni magazin Hrvatska – 30 godina od neovisnosti po cijeni od 15 kuna.




Izvor:

https://www.vecernji.hr/vijesti/hrvatska-30-godina-neovisnosti-1479431


Odgovori